Fødevareallergi kan skyldes en defekt i hudbarrieren Nyt studie rusker op i forståelsen af hudens betydning for allergier generelt.

Den såkaldte hudbarriere kan meget vel spille en afgørende rolle for, om et menneske udviklinger fødevareallergi. Et nyt dansk studie påviser en tydelige sammenhæng mellem mutationer i genet, der koder for proteinet filaggrin i huden, og allergi over for fødevarerne æg, mælk, fisk og hvede samt følsomhed over for alkohol. »Vores resultater rusker op i den grundlæggende forståelse, vi har af fødevareallergi, for måske handler det i virkeligheden ikke så meget om, hvad vi putter i munden, men mere om,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement