Fødevareallergi kan skyldes en defekt i hudbarrieren Nyt studie rusker op i forståelsen af hudens betydning for allergier generelt.

Den såkaldte hudbarriere kan meget vel spille en afgørende rolle for, om et menneske udviklinger fødevareallergi. Et nyt dansk studie påviser en tydelige sammenhæng mellem mutationer i genet, der koder for proteinet filaggrin i huden, og allergi over for fødevarerne æg, mælk, fisk og hvede samt følsomhed over for alkohol. »Vores resultater rusker op i den grundlæggende forståelse, vi har af fødevareallergi, for måske handler det i virkeligheden ikke så meget om, hvad vi putter i munden, men mere om,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement