Flere årskontroller af  KOL- og diabetes i  almen praksis kan give  færre sygehuskontakter

Flere årskontroller af KOL- og diabetes i almen praksis kan give færre sygehuskontakter På tværs af almen praksis er der stor forskel på hvor ofte KOL- og diabetespatienter er i kontakt med sygehuset, viser en ny analyse fra forskningsenheden VIVE. Analysen peger på, at praksislæger med en mere systematisk brug af årskontroller kan mindske forskellen.

KOL- og diabetespatienter, der systematisk går til årskontroller hos deres praktiserende læge for deres lidelse, har færre sygehuskontakter end dem, der ikke gør. Det viser en ny analyse, som forskere ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) har lavet. »Vores analyse viser, at der er en sammenhæng mellem antallet af årskontroller og hvor ofte KOL- og diabetespatienter er i kontakt med sygehuset,« siger Eskild Klausen Fredslund, der som chefanalytiker og ph.d. ved VIVE har stået i spidsen for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind