Det eksperimentelle blødermiddel fitusiran, der kun skal gives én gang om måneden, var i et fase 3-studie, der for nyligt blev præsenteret på den årlige kongres for American Society of Hematology (ASH), i stand til markant at reducere risikoen for blødninger. Halvdelen af de patienter, der blev behandlet med lægemidlet, oplevede 85 pct. færre årlige blødninger med tre eller færre blødninger i studieperioden på otte mdr. Fitusiran er designet til at opretholde et stabilt niveau af lægemidlet i kroppen fra...

Ny dobbelt CAR-T-celleterapi med overbevisende effekt hos børn med leukæmi Til verdens største kongres for hæmatologiske sygdomme har forskere fremlagt data fra det første kliniske forsøg med en CAR-T-celleterapi, der ikke er målrettet blot én receptor på overfladen af kræftcellerne, men to. Næsten alle de deltagende børn, der ellers havde oplevet tilbagefald efter tidligere behandlinger for deres B-celle akut lymfoblastisk leukæmi, responderede på CAR-T-celleterapien.
Skriv en kommentarDenne gruppe patienter med B-celle lymfom har mindre gavn af bispecifikke antistoffer Dansk studie indikerer, at patienter med diffust storcellet B-celle lymfom eller follikulært lymfom med NOTCH1-mutation måske ikke får den helt store gavn af behandling med bispecifikke antistoffer. Måske skal vi screene for NOTCH1-mutationer og behandle denne gruppe med CAR-T i stedet for, siger forsker.
Skriv en kommentarLovende takter med mulig mere skånsom behandling til ældre patienter med MCL Kombinationsbehandling med acalabrutinib plus rituximab ser ud til at være mere skånsom og have bedre effekt end andre BTK-hæmmere til skrøbelige patienter med mantle celle lymfom. Vi kan ikke sætte to streger under resultatet endnu, men det ser lovende ud, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Patienter med T-celle/histiocyt-rigt storcellet B-celle lymfom har ikke ringere overlevelse T-celle/histiocyt-rigt storcellet B-celle lymfom er en sjælden undertype af diffust storcellet B-celle lymfom, karakteriseret ved stort indhold af immunceller og kun få kræftceller. Ny dansk forskning viser, at selvom sygdomspræsentation ved scanning oftere kan se alvorlig ud, er overlevelsen for denne undergruppe ikke forringet.
Skriv en kommentar
Behov for specifik sygdomsklassifikation til børn med akut myeloid leukæmi Der findes i dag to klassifikationssystemer til at klassificere personer med akut myeloid leukæmi (AML), men begge systemer er hovedsageligt udviklet på baggrund af studier af voksne med AML. Der er forskel på AML mellem børn og voksne, og derfor har vi behov for et klassifikationssystem designet specifikt til børn, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk forsker på ASH: Vi mangler bedre modeller til at identificere DLBCL-patienter til kliniske forsøg Kliniske forsøg har brug for patienter til afprøvning af nye former for medicin, men det er vigtigt, at de inkluderede patienter også er de rigtige patienter. Dansk studie viser, at de nuværende modeller til at identificere DLBCL-patienter til kliniske forsøg ikke er tilstrækkeligt præcise.
Skriv en kommentar
Kollagen III kan være markør for alvorsgraden hos patienter med MPN’er Dansk studie viser, at det med målinger af ikke-invasive biomarkører for dannelse og nedbrydning af kollagen III i kroppen hos patienter med myeloproliferative sygdomme er muligt at sige noget om, hvor syge patienterne er. De kan bruges til at bestemme sygdommens alvorsgrad ud fra en blodprøve og måske også behandlingsrespons, siger forsker.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger viser lovende resultater hos børn med blodsygdomme Til årskongressen for American Society of Hematology er der blevet præsenteret flere interessante resultater med nye behandlinger til børn med blodsygdomme. Blandt andet giver tillæg af blinatumomab til standardbehandling af børn med B-celle akut lymfoblastisk leukæmi bedre sygdomsfri overlevelse, mens eltrombopag ser ud til at virke bedre end standardbehandling til børn med immun trombocytopeni.
Skriv en kommentar
VIDEO: Imponerende danske resultater på ASH med ny kombinationsbehandling ved B-celle lymfom Tidlige data fra et fase 1-forsøg på Rigshospitalets Fase 1-enhed viser særdeles god effekt af behandling med englumafusp alfa plus glofitamab til patienter med relaps eller refraktært B-celle lymfom.
Skriv en kommentar
Målbar restsygdom kan guide behandling efter tilbagefald hos børn med AML Har børn med akut myeloid leukæmi først tilbagefald, kan læger bruge undersøgelser af målbar restsygdom efter første behandling med kemoterapi for tilbagefald til at blive klogere på børnenes prognose. Det kan være, at det hurtigere giver mening at skifte til en anden form for kemoterapi eller gå direkte til stamcelleterapi, siger forsker.
Skriv en kommentar
VIDEO: Daratumumab halverer risikoen for progression ved smoldering myelomatose Professor Meletios Dimopoulos fra National and Kapodistrian University of Athens School of Medicine fortæller om nye interessante resultater med behandling af patienter med højrisiko smoldering myelomatose med daratumumab.
Skriv en kommentar