Fejlopereret skal betale region en kvart million kr. tilbage
»Når ankefristen er udløbet, skal patienterne kunne regne med, at pengene er deres, så de kan bruge dem med at komme videre med deres liv,« siger Karina Adsbøl (DF).

Fejlopereret skal betale region en kvart million kr. tilbage En patient skal nu efter dom i byretten betale en erstatning på 270.000 kr. efter en fejloperation tilbage til Region Syddanmark. Partierne i Folketinget vil nu drøfte en ændring af reglerne, så patienter ikke kan afkræves at betale erstatning tilbage efter ankefristens ophør.

En patient fra Haderslev fik i januar 2014 amputeret sit ene ben, efter at en operation for blærekræft udviklede sig fejlagtigt, og han fik flere blodpropper i benet. Efter fejloperationen fik patienten udbetalt ca. 270.000 kr. af Patienterstatningen. Det syntes han ikke var nok, da amputationen havde bevirket en væsentlig lavere livskvalitet, og derfor klagede han over beløbets størrelse. Det skulle han aldrig have gjort. I stedet for at få en større erstatning fastslog Patientklagenævnet, at fejloperationen var ’et hændeligt uheld’,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind