Den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA har accepteret en registreringsansøgning for en tabletvaccine mod husstøvmideallergi. Det er ALK-Abellós partner i Nordamerika, MSD også kendt som Merck, der tilbage i februar indsendte ansøgningen. Produktet er allerede godkendt i 11 europæiske lande under navnet Acarizax samt i Japan. Husstøvmider er en af de mest almindelige årsager til allergi i verden og skønnes at påvirke mere end 200 mio. mennesker. På Mercks hjemmeside siger Stuart Green, som er vice president inden for klinisk forskning i...

En million patienter må deles om 32 specialister Det halter med at sikre udredning og behandling til landets godt én million allergikere. Fagområdeuddannelserne og opprioritering af faget i andre specialer udfylder ikke det behov, som allergispecialets nedlæggelse efterlod.
Skriv en kommentarProfessor: Børns tarmvira styrer udvikling af astma Et forskerteam fra Danmark, Canada og Frankrig går ind i jagten på at forstå, hvordan tarmfloraen påvirker astma hos børn. Hans Bisgaard, professor i børnesygdomme ved Dansk BørneAstma Center, har netop fået tildelt 7,5 mio kr. til at lede projektet.
Skriv en kommentarPraksislæger i landområder mærker mangel på allergispecialister Selvom mange patienter kan få hjælp hos egen praktiserende læge, kræver mere komplicerede tilfælde specialiseret behandling.
Skriv en kommentar
Studie kan ændre udredning af lægemiddelallergikere Den gældende vejledning for udredning af lægemiddelallergi afslører langtfra alle tilfælde af allergi. Det viser et nyt studie fra klinik for allergi på Gentofte Hospital, hvis resultater står til at ændre vejledningen.
Skriv en kommentar
»Jeg tror ikke, at jeg ville kunne lave forskning, hvis jeg ikke havde patientkontakt« For Charlotte Mørtz spiller patientkontakten og den kliniske forskning en helt afgørende rolle. Som nyudnævnt professor i allergologi vil hun særligt fokusere på de svære allergiske reaktioner og patienter med livstruende allergier.
Skriv en kommentarAarhus-forskere på sporet af ny allergikur Fra mange indsprøjtninger til ganske få. Det er fremtidsscenariet, hvis det lykkes aarhusianske forskere at udvikle en ny allergikur, hvor der få gange sprøjtes i en lymfekirtel.
Skriv en kommentarRADS nedsætter nyt fagudvalg Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin har besluttet at nedsætte et nyt fagudvalg til at se på svær astma.
Skriv en kommentar
Klorhexidin-allergikere er udsatte i sundhedsvæsenet Allergi over for desinfektionsmidlet klorhexidin overses let på de danske sygehuse. Klare retningslinjer og tydeligere deklarationer skal være med til at rette op på problemet, mener Morten Schjørring-Opstrup, der har skrevet ph.d. om problematikken.
Skriv en kommentar
Forskere vil forhindre astmaudvikling ved at give mors tarmmikrobiom til nyfødte Danske forskere skal lave et banebrydende forsøg, hvor de vil reducere risikoen for, at børn født ved kejsersnit udvikler astma. Det vil de gøre ved at give nyfødte børn lidt af mors tarmmikrobiom.
1 kommentar
Astma – Inspiration til nyt fokus på viden og håndtering i almen praksis Oplæg ved Sygepleje i Praksis 2023 om de nye trends ved håndtering og viden om astma ved Charlotte Suppli Ulrik, professor, overlæge, dr.med., Lungemedicinsk amb. Hvidovre.
Skriv en kommentar