En million patienter må deles om 32 specialister Det halter med at sikre udredning og behandling til landets godt én million allergikere. Fagområdeuddannelserne og opprioritering af faget i andre specialer udfylder ikke det behov, som allergispecialets nedlæggelse efterlod. 

Allergi og overfølsomhedssygdomme som høfeber, astma og eksem påvirker hver femte dansker. Samtidig falder antallet af landets allergispecialister, og i Nordjylland er faldet komplet, idet der ikke er flere specialister tilbage. Udviklingen er sket, siden specialet i allergologi blev nedlagt i 2004. Erstatningen for specialet blev en fagområdeuddannelse, som er henvendt til lungemedicinere, dermatologer, arbejdsmedicinere og pædiatere.  Ifølge Dansk Selskab for Allergologi har specialets nedlæggelse betydning på flere områder. Deres bekymring fremlagde de for nylig for Folketingets Sundhedsudvalg.  Helt centralt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind