Meget tyder på, at Region Syddanmark halter bagefter, når det gælder om at opdage en farlig lungefibrose. Det skal der laves om på, mener overlæge. På Odense Universitetshospital har man p.t. registreret fem patienter med lungesygdommen idiopatisk pulmonal fibrose (IPF), der kan sidestilles med kræft, hvad angår dødelighed, skriver TV2. På Aarhus Universitetshospital har de registreret 40 patienter, og det samme gælder Lungemedicinsk på Gentofte Hospital. »Selvom befolkningstallet i Syddanmark er mindre end i de to andre sygehuses dækningsområder, har...

I Lyngby-Tårbæk behandler KOL-ramte sig selv KOL fører alt for ofte til akutte indlæggelser på grund af lungebetændelse og åndenød.
Skriv en kommentarBorgere i almene boliger indlægges relativt ofte med lungelidelser Beboere i almene boliger er i gennemsnit indlagt 53 pct. oftere end andre borgere.
Skriv en kommentarSammenhæng mellem astma og stress på jobbet Mænd under 40 år, der har lav kontrol over deres arbejde og lav støtte fra kolleger og chefer, får hyppigere luftvejsinfektioner og mere astma.
Skriv en kommentarAstma gør det sværere at blive gravid Kvinder, der lider af astma, er markant længere tid om at blive gravide end kvinder uden sygdommen.
Skriv en kommentarRegion vil ikke støtte Epitalet Lyngby-Tårbæk Kommune har spurgt Region Hovedstaden, om de vil samarbejde om Epitalet. Region Hovedstaden afviser.
Skriv en kommentar
»Epitalet er min redningsplanke« Siden KOL-ramte Ole Stangegaard meldte sig til Epitalet i 2012, har han ikke være indlagt med lungebetændelse.
Skriv en kommentar
E-cigaretter: Vejen til rygestop — eller rygestart? E-cigaretternes boom har opdelt eksperter inden for rygning, rygestop og folkesundhed i to lejre. Nogle er begejstrede, mens andre holder sig til et forsigtighedsprincip. Vi har spurgt én fra hver lejr, hvad de mener om damp som erstatning for røg.
Skriv en kommentar
Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.
3 kommentarer
Praktiserende læger har meget individuelle måder at håndtere patienter med symptomer på nedre luftvejsinfektioner Nyt dansk studie belyser, hvilke tanker og overvejelser de praktiserende læger gør sig, når de håndterer patienter med en mulig nedre luftvejsinfektion. Der er ret store forskelle mellem lægerne i deres tilgang til patienterne, siger forsker.
Skriv en kommentar
Nye tal bekymrer: Almen praksis laver meget få lungeundersøgelser Mere end et halvt år inde i coronakrisen er antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis fortsat i bund. Det viser nye tal fra Danske Regioner. »Uden undersøgelsen kan det være meget svært at vurdere, om patienten er alvorligt syg eller ej,« lyder det fra bekymret overlæge på Vejle Sygehus.
3 kommentarer