Fald i skadelige fedtsyrer kan være årsag til liraglutids effekt på risiko for hjertekarsygdomme
»Vores studie viser entydigt, at liraglutid har en signifikant effekt på lipidindholdet i blodet, som over en bred kam falder betydeligt. Specielt er det interessant, at vi ser et fald i nogle lipider, som blandt andet Mayo Clinic benytter til at forudsige risiko for at udvikle hjertekarsygdom,« fortæller en af forfatterne bag et nyt studie, ph.d.-studerende Asger Wretlind fra Systemmedicinsk Forskning på Steno Diabetes Center København (SDCC).

Fald i skadelige fedtsyrer kan være årsag til liraglutids effekt på risiko for hjertekarsygdomme GLP-1-receptoragonisten liraglutid har vist sig at kunne sænke risikoen for hjertekarsygdom blandt personer med type 2-diabetes. Ny forskning peger på, at effekten måske kan skyldes et stort fald i blodets indhold af skadelige fedtsyrer.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.