»Vores studie viser entydigt, at liraglutid har en signifikant effekt på lipidindholdet i blodet, som over en bred kam falder betydeligt. Specielt er det interessant, at vi ser et fald i nogle lipider, som blandt andet Mayo Clinic benytter til at forudsige risiko for at udvikle hjertekarsygdom,« fortæller en af forfatterne bag et nyt studie, ph.d.-studerende Asger Wretlind fra Systemmedicinsk Forskning på Steno Diabetes Center København (SDCC).

Fald i skadelige fedtsyrer kan være årsag til liraglutids effekt på risiko for hjertekarsygdomme GLP-1-receptoragonisten liraglutid har vist sig at kunne sænke risikoen for hjertekarsygdom blandt personer med type 2-diabetes. Ny forskning peger på, at effekten måske kan skyldes et stort fald i blodets indhold af skadelige fedtsyrer.

Behandling med GLP-1-receptoragonisten liraglutid til personer med type 2-diabetes har vist sig at komme med en lang række gavnlige effekter. Ud over at give personer med type 2-diabetes bedre kontrol over blodsukker, leder behandling med liraglutid også til et vægttab og mindsker risikoen for at udvikle hjertekartilfælde. Ny dansk forskning peger på, at sammenhængen måske skal findes i den effekt, som liraglutid har på niveauerne af en lang række fedtsyrer i blodet. »Vores studie viser entydigt, at liraglutid har en...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement