Medicinstuderende kan være en stor hjælp – både nu og i fremtiden
Foto: Privat

Medicinstuderende kan være en stor hjælp – både nu og i fremtiden For medicinstuderende kan et deltidsjob i almen praksis både være meningsfyldt og give et indblik i en spændende hverdag. Samtidig får læger og det øvrige personale frigjort tid til andre opgaver, og det gør det til en god investering, siger Mireille Lacroix. PLO-næstformanden håber også, at det vil give flere lyst til at uddanne sig inden for almen medicin.

I en travl praksis kan medicinstuderende være lige præcis den ekstra kapacitet, der er brug for, mens manglen på praktiserende læger er en udfordring mange steder i Danmark. Medicinstuderende kan for eksempel passe telefonen, forny recepter under en læges godkendelse, tage blodprøver, lave lungefunktionsundersøgelser og rengøre instrumenter og på den måde frigøre tid, som læger og de øvrige ansatte kan bruge på patienterne. De har den rigtige tankegang, er meget motiverede og virkelig villige til at gøre en stor arbejdsindsats...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind