Formændene for Overlægeforeningen og Yngre Læger, Lisbeth Lintz og Helga Schultz, forsøger at slå pjalterne sammen til en stor sammenbragt familie, hvis formål naturligvis er en stærkere fælles front, særligt i forhandlingssituationer med arbejdsgiver. Det er tidligere lykkedes Danske Regioner at drive en kile ind mellem de forskellige søjler i Lægeforeningen, hvis struktur gennem de senere år til tider har mindet om et ulykkeligt trekantsdrama. Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Yngre Lægers forhold er stadig kronisk inflammeret efter bl.a. 1813...

En unik udvikling inden for diabetes er i gang I 2017 så det første Steno Diabetes Center i offentligt regi dagens lys, og i dag er der veletablerede centre i alle fem regioner. Vores satsning på bedre forskning, uddannelse, forebyggelse og behandling har nu et par år på bagen, men hvad har vi nået indtil nu? Og hvordan kan vi bruge vores erfaringer til at nytænke sundhedsvæsenet?
1 kommentarUretmæssig behandling af sundhedsansatte i rusmiddeltestning Styrelsen for Patientsikkerhed bevæger sig på kanten af loven, når den uddelegerer diagnostisk testning til et privat firma og har indført en betydelig egenbetaling for ansatte i sundhedsvæsenet, som testes for brug af rusmidler.
Skriv en kommentarPå vej mod en sundere og bedre behandlet befolkning? For de alders- og livsstilsrelaterede sygdomme vil det kun være forebyggelse, der for alvor vil kunne tilføje flere sunde leveår til danskernes liv.
Skriv en kommentar
Drømmen om et system med reel anerkendelse af sundhedsprofessionelles uvurderlige indsats Kronik: Der er som sundhedsprofessionel tilkommet en frygt for at blive udskammet og sanktioneret. Næste år skal vi blive endnu bedre til at kere os om sundhedsvæsenets medarbejdere – der er alt at vinde.
6 kommentarer
Er fødekulturen i de nordiske lande på vej væk fra den gode fødsel? DEBAT: Når vi navigerer i fremtiden for fødselshjælpen, bør vores mål være at balancere sikkerheden for mor og barn med kvaliteten af fødselsoplevelsen og kvindens helbred også på lang sigt, skriver overlæge og jordemødre.
1 kommentar
OBS: Oplysning til beslutningstagerne om speciallæger DEBAT: Mit budskab til beslutningstagerne til hvert et eneste møde på de bonede gulve er: Nej tak til øget optag på medicinstudiet, ja tak til, at alle læger kan blive speciallæger, skriver Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar
Dansk Psykiatrisk Selskab: En fælles organisation er den rigtige vej at gå DEBAT: Trods relevante bekymringer, mener vi stadig, at en sammenlægning af psykiatrien og somatikken er den rigtige vej at, skriver Dansk Psykiatrisk Selskab.
Skriv en kommentar
Til gavn for patienterne: Luk ikke ned for lægers forskningsmuligheder DEBAT: Læger med en ph.d.’er bidrager til at gøre Danmark attraktivt i den globale konkurrence om investeringer inden for life science-området. Det må regeringen ikke fjerne i en sundhedsreform, skriver Ida Sofie Jensen og Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Ældremedicin er en vigtig spiller nu og i fremtiden DEBAT: Med kun 185 aktive geriatere i Danmark ud af 17.000 speciallæger, går sundhedsvæsenet en skrøbelig fremtid i møde. Vi har brug for en handleplan og uddannelse af flere geriatere, hvis vi skal undgå ulighed i mulighederne for ældre patienter.
Skriv en kommentar
Generalisterne kommer, men ikke af sig selv En revision af den lægelige videreuddannelse skal give os et bedre match mellem patienternes behov og lægernes kompetencer, mere fokus på faglig bredde og øget fleksibilitet. Men generalisterne kommer ikke uden opgør med måden, vi er vant til at uddanne speciallæger på, eller uden en ændring af strukturen i sundhedsvæsenet. Heldigvis er begge dele på vej, skriver Dan Brun Petersen.
Skriv en kommentar
Reformer kommer og går – patienter og personale består Den medicinske og teknologiske udvikling vil formentlig unødvendiggøre og overgå reformer, der igen forsinker dagligdagens arbejde i sundhedssektoren, skriver tidligere hospitalsdirektør Peder Jest.
Skriv en kommentar