En undskyldning er måske på vej Den danske stat har allerede sagt undskyld til de anbragte på børnehjemmet Godhavn og 22 grønlandske børn, der var en del af et socialt eksperiment. Nu kan der komme en undskyldning til tidligere anbragte i særforsorgen, vurderer ekspert i officielle undskyldninger.

Officielle undskyldninger er meget sjældne i Danmark, men den nuværende regering har indtil videre givet to. Når regeringen undskylder for handlinger foretaget for mange år siden, er det ikke kun en anerkendelse af statens ansvar for overgreb på institutioner Lisa Storm Villadsen, professor, Institut for Kommunikation, Københavns Universitet Den første fik de 46 såkaldte Godhavn-drenge, som blev udsat for overgreb og omsorgssvigt på børnehjemmet Godhavn i 1960’erne. I august 2019 gav statsminister Mette Frederiksen (S) dem en officiel undskyldning ved...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind