EMA giver grønt lys for at dele informationer om bivirkninger på tværs af EU EMA’s bestyrelse har endeligt godkendt, at informationer om medicinske bivirkninger må deles på tværs af de EU-medlemslandenes grænser. Informationerne vil være tilgængelige fra juni næste år.

Fra midten af juni næste år vil medlemslandene i EU have adgang til alle informationer om bivirkninger ved lægemidler godkendt i EU. Det fremgår af en nyhed på det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) hjemmeside. EMA oplyser, at informationerne fra de såkaldte PSUR-rapporter (periodic safety update reports) vil blive samlet på én central digital platform, hvorfra alle regulatoriske myndigheder i EU samt de farmaceutiske virksomheder kan indhente og dele informationer om bivirkninger ved EU-godkendte lægemidler. »PSUR-platformen er et vigtigt redskab, da den gør...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind