Det europæiske lægemiddelagentur EMA’s komite for medicinske produkter til mennesker (CHMP) har indstillet til, at EU Kommissionen godkender lægemidlet Gazyvaro (obinutuzumab) fra lægemiddelvirksomheden Roche til behandling af patienter med follikulært lymfom. Det fremgår af agenturets hjemmeside. Gazyvaro er et monoklonalt antistof, som anbefales til de patienter med follikulært lymfom, der ikke responderer på standardbehandlingen med MabThera (rituximab). Gazyvaro skal gives i kombination med kemomidlet bendamustin. Det amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, gav i februar Gazyvaro godkendelse til behandling af samme indikation. Sandra Horning, der...
Gazyvaro får amerikansk godkendelse til kombinationsbehandling af follikulært lymfom Det Amerikanske Lægemiddelagentur har godkendt Gazyvaro i kombinationsbehandling til behandling af patienter med follikulært lymfom, en undertype af Non-Hodgkin lymfom.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentarDenne gruppe patienter med B-celle lymfom har mindre gavn af bispecifikke antistoffer Dansk studie indikerer, at patienter med diffust storcellet B-celle lymfom eller follikulært lymfom med NOTCH1-mutation måske ikke får den helt store gavn af behandling med bispecifikke antistoffer. Måske skal vi screene for NOTCH1-mutationer og behandle denne gruppe med CAR-T i stedet for, siger forsker.
Skriv en kommentar
Topstudie på ASH: Ny immunterapi har potentiale til at blive standardbehandling ved follikulært lymfom Resultater fra et internationalt fase 3-forsøg viser, at tillæg af immunterapien tafasitamab til lenalidomid plus rituximab markant forbedrede den progressionsfrie overlevelse hos patienter med relaps eller refraktær follikulært lymfom. Det her har potentialet til at blive den nye standardbehandling, siger forsker.
Skriv en kommentar
VIDEO: ASH satte fokus på seglcelleanæmi Overlæge Andreas Glenthøj fortæller, at der de seneste år har været et stort fokus på seglcelleanæmi på verdens største hæmatologiske årskongres arrangeret af American Society of Hematology. Det skyldes blandt andet udvikling af nye avancerede former for terapier. Desværre halter diagnosticering og behandling efter i Afrika, siger han.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar