Intervention, der er skræddersyet til lokalsamfund og leveret af ikke-sundhedspersonale, kan på et år reducere risikoen for hjertekarsygdomme blandt personer med forhøjet blodtryk. Det viser et nyt studie, der er blevet foretaget i lokalsamfund i Colombia og Malaysia. Studiet er netop blevet præsenteret på den årlige kongres for European Society og Cardiology (ESC), som i disse dage bliver afholdt i Paris. Forskningsresultatet er også præsenteret i det videnskabelige tidsskrift the Lancet. Manden bag det nye studie, Jon-David Schwalm fra Population...

NT-proBNP er stærk risikomarkør ved aortaklapstenose Hidtil største kohorteundersøgelse af patienter med mild til moderat aortaklapstenose peger på målinger af biomarkøren NT-proBNP som et effektivt redskab til at identificere patienter med forværring af sygdommen.
Skriv en kommentar
FFR-CT effektiv til at forudsige vedvarende symptomer ved angina pectoris Studie ledet fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har som det første vist, at FFR-CT kan bruges til at forudsige, hvilke angina pectoris patienter der et år efter revaskularisering fortsat vil have symptomer
Skriv en kommentar
Bedre overlevelse ved genoptaget AK-behandling Signifikant bedre overlevelse blandt de atrieflimrenpatienter, der genoptager deres blodfortyndende behandling efter indlæggelse for mavetarmblødning, end de, der ikke gør, viser kohorteundersøgelse præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar
Kranspulsåresygdom er hyppig blandt hjertestopoverlevere Undersøgelse af danske hjertestopoverlevere finder også en overraskende stor andel af patienter med svær hjertesvigt.
Skriv en kommentarPatienter dropper hjertemedicinen efter hjerteoperation Kontinuerlig behandling med statiner, RAAS-hæmmer og blodpladehæmmere er essentielt for overlevelsen på den lange bane efter en bypassoperation, viser svensk studie.
Skriv en kommentarFarlig kobling mellem hjertetilstande Brystsmerter og tidligere hjerteanfald er en farlig cocktail blandt patienter med stabil koronararterie-sygdom.
Skriv en kommentar
Store forskelle på udgifter til hjertesvigtpatienter Hjertesvigtpatienter koster i de første år efter diagnosen fra 21.000 til 641.000 i samfundsomkostninger, viser sundhedsøkonomisk beregning.
Skriv en kommentar
Effekten af PCSK9-hæmmere lever op til forventningerne Første danske ‘real life’ data for anvendelsen af de nye PCSK9-hæmmere peger på, at patienterne får en hurtig og vedvarende reduktion af LDL-kolesterol.
Skriv en kommentar
Langtidsdata styrker resultater fra DANAMI-2 Det banebrydende danske DANAMI-2 studies resultater bekræftes i langtidsdata, som underbygger PCI’s styrke over for blodpropopløsende behandling til patienter med akutte blodpropper. Data er i dag blevet præsenteret på ESC af medicinstuderende Pernille Gro Thrane.
Skriv en kommentarSærlig hjertegruppe mangler evidensbaseret behandling Betablokere reducerer dødsfald blandt patienter med hjertesvigt og moderat til moderat-alvorlig nyredysfunktion.
Skriv en kommentar
Konditionering forbedrer ikke STEMI-patienters prognose Prækonditionering af patienter med akutte blodpropper kan ikke reducere risiko for død eller hjertesvigt, viser resultaterne af det store CONDI-2 studie, som professor Hans Erik Bøtker har præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar