At køre ukomplicerede knæ- og hofteopererede patienter direkte på et sengeafsnit og dermed uden om hospitalernes sædvanlige opvågningsafsnit, sparer tid. Det sparer også på de altid knappe personaleressourcer. Og, vigtigst af alt, det udsætter ikke patienterne for ekstra risiko. Tværtimod kan det betyde, at de kommer hurtigere i gang med at komme sig oven på operationen. Det viser et studie fra Hvidovre Hospital og Rigshospitalet, som blev offentliggjort i tidsskriftet Anaesthesia i januar. En ud af 307 patienter kørt til...

Overlæge: Vi skal finde ekstra tid til de virkeligt dårlige patienter Forsøg på Hvidovre Hospital og Rigshospitalet anviser en vej til at spare tid på knæ- og hoftepatienter. På to jyske sygehuse mener man ikke umiddelbart, at modellen duer hos dem.
Skriv en kommentar
Ledelse i dag handler om at få andre til at være de dygtigste I et kvart århundrede har erhvervspsykolog Mette Møller arbejdet med ledelse i sundhedsvæsenet og i mange forskellige typer organisationer, og hun er ikke i tvivl om, at ledelse er langt mere krævende i dag. Hun fremhæver modet til at turde at begå fejl og evnen til at udvikle andre som nogle af de bærende elementer i fremtidens ledelse.
1 kommentar
Ledelse har altid været planen Chefsygeplejerske Eva Hansen Lüders har altid vidst, at hun ville gå ledelsesvejen og har brugt sin karriere på at specialisere sig i ledelse. Undervejs har hun hele tiden tilpasset sin ledelsespraksis og lært at være mere nysgerrig og mindre ‘fixer’.
Skriv en kommentar
»Jeg har aldrig haft behov for at skulle være leder af titel« Selvom Dorte Høst altid har haft interesse for ledelse og varetaget ledelsesopgaver, har hun haft svært ved at se sig selv i de formelle ledelsesstrukturer i sundhedsvæsenet. Gennem årene og samtaler med en erhvervspsykolog, har hun fundet sin egen vej ind i ledelse.
Skriv en kommentar
Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Frygt for repressalier får mange læger til at lægge bånd på sig selv og undlade at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse, som Dagens Medicin står bag. Det er særligt kritisk i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under stort pres, lyder det fra professor i sundhedsledelse.
Skriv en kommentar
Formænd bekymret over ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed Flere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritiske forhold. Det er bekymrende, lyder det fra både Overlægeforeningen og Yngre Læger, som peger på bedre ledelse, hvis tingene skal ændres.
Skriv en kommentarJuraprofessor: Offentligt ansattes ytringsfrihed rækker langt Mere end halvdelen af de adspurgte læger i Dagens Medicins undersøgelse om ytringsfrihed ved ikke, om deres arbejdsplads har klare regler for, om man må ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Men reglerne er faktisk simple, fortæller juraprofessor.
Skriv en kommentar
Han gik i brechen for sine patienter, og det kostede ham jobbet Overlæge Anders Møllekær stak næsen frem og kritiserede ledelsen på Regionshospitalet Gødstrup. Han endte med at blive sygemeldt og senere opsige sin stilling på akutmodtagelsen. Nu fortæller den 44-årige læge om en udbredt management by fear-kultur, der ifølge en ny undersøgelse for Dagens Medicin ser ud til at præge landets hospitaler.
1 kommentar
Lægefaglig direktør: »Der er meget af det her, jeg ikke kan genkende« Der er altid to sider af en sag. I sagen om akutmodtagelsen på Gødstrup, hvor et bekymringsbrev fra en lægegruppe førte til en konflikt internt på hospitalet og senere til, at talsmanden sagde op, har den lægefaglige direktør, Jens Friis Bak, en anden version af forløbet.
1 kommentar
Ildsjælen: Tal om bæredygtighed, også med jeres leverandører Hvordan går det med affaldssorteringen på OUH? Audiologiassistent Lisbeth Probst fik vakt sin miljøbevidsthed i ungdomsårene. Nu guider og inspirerer hun sine kolleger til affaldssortering og grøn omstilling på Høreklinikken på OUH og forsøger samtidig at påvirke leverandørerne af høreapparater til mere bæredygtighed.
Skriv en kommentar
Direktøren: Bæredygtighed skal ind i normalsystemet Hvordan går det med affaldssorteringen på OUH? Vi troede engang, at klimabelastningen alene var et spørgsmål om tekniske løsninger, siger Odense Universitetshospitals direktør Torben Hedegaard Jensen. Men en meget stor synder på hospitalerne er vores ’brug og smid væk’-kultur, som skaber et stort forbrug og CO²-aftryk. Bæredygtighed skal tænkes ind i vores systemer på lige fod med økonomi, aktivitet og kvalitet.
Skriv en kommentar