Dødelighed på grund af COVID-19 faldt blandt diabetespatienter under anden bølge
Foto: Niels-Bjørn Albinus

Dødelighed på grund af COVID-19 faldt blandt diabetespatienter under anden bølge Risikoen for indlæggelse på grund af en COVID-19-infektion steg under pandemiens anden bølge, men dødeligheden blandt de indlagte diabetespatienter faldt i samme periode, viser studie præsenteret på EASD.

Selv om diabetespatienters risiko for at blive hospitalsindlagt på grund af en COVID-19-infektion – ligesom den øvrige befolknings – steg fra den første til den anden bølge af COVID-19-pandemien, faldt dødeligheden blandt de indlagte diabetespatienter i samme periode. Det viser resultaterne af et registerstudie, som afdelingslæge på Steno Diabetes Center Odense Jacob V. Stidsen har præsenteret på EASD kongressen i Stockholm. Undersøgelsen er baseret på data fra de omtrent 322.000 personer med en diabetesdiagnose, der indgår i danske registre, som...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind