I forbindelse med sundhedsreformen hører vi tit sloganet ’det, der ikke er svært, skal være nært’. Det udtryk dur ikke, sagde en anden debattør. Han foretrak ’det, der er svært, skal behandles af en lærd’ – og han brugte udtrykket for at understrege, at patienter med kroniske lidelser altid skal behandles i sygehusenes specialambulatorier. Begge udtryk er – undskyld mig – noget sludder. Det, der foregår nært i almen praksis og i hjemmeplejen, er ofte yderst svært, for her har...

Øget testkapacitet er ikke (hele) svaret på coronaflaskehals Når sundhedsvæsenet øger kapaciteten på coronatest, stiger efterspørgslen samtidig. De aktuelle ventetider imødegås derfor smartere ved at prioritere adgangen til test end ved at øge testkapaciteten, skriver VIVEs professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarCOVID-19 kan hjælpe danske unge af med europarekord i druk Når intet er, som det plejer, føles restriktioner mindre indgribende end ellers. COVID-19 kan have skabt gunstige forhold for Sundhedsstyrelsens satsning på at få unge til at drikke mindre alkohol, skriver professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentar
Kan vi organisere det daglige arbejde i almen praksis bedre? På praksisklinikken på Bornholms Hospital har lægerne haft succes med frie rammer til at organisere dagsprogrammet. Det har bl.a. været til glæde for de kommunale aktører, skriver projektchef Martin Sandberg Buch.
3 kommentarerDet nære sundhedsvæsen = 98 forskellige sundhedstilbud I fremtiden skal flere sundhedsopgaver løses i kommunerne og færre i regionerne. Dermed risikerer syge danskere at blive behandlet ret forskelligt, afhængigt af hvor de bor. Med mindre man udfordrer det kommunale selvstyre, peger Vives Jakob Kjellberg på i dette blogindlæg.
1 kommentarEn snert af klassekamp Socialdemokraternes sundhedsoplæg er ikke så ringe, som man kunne have frygtet. Men det basker ikke rigtig med halen.
Skriv en kommentar
Direktør for Absalon: Hvordan får vi flere mænd på sundheds-uddannelserne? Udviklingen har mange steder stået stille i årtier. Og det kønsopdelte arbejdsmarked er ikke kun et problem for den enkelte, men for arbejdsmarkedet generelt. Hvad gør vi?
Skriv en kommentar
Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar.
2 kommentarerVi har mistet 6.000 sengepladser på 15 år At et offentligt sundhedsvæsen til en årlig pris på ca. 170 mia. kr. kan være under hårdt pres af 450 indlagte coronapatienter, viser med al tydelighed, at der er noget fundamentalt galt med kapacitet, struktur og prioritering i sundhedsvæsenet, skriver Bodil Lyngholm og Kristian Sandvej, praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen fortsætter sin diskrimination af kvindelige medlemmer Vi er skuffede og vrede over, at Lægeforeningen og Lægernes Pension afviser at ændre i den pensionsordning, som betyder, at kvindelige læger meldt ind før 1998, får op til 10 pct. mindre udbetalt årligt end mænd. I stedet fortsætter man med åbenlyst at kønsdiskriminere sine kvindelige medlemmer.
3 kommentarer