Debat: Arbejdet med at forbedre patientsikkerheden er godt i gang De seneste ugers debat om utilsigtede hændelser og svigt i patientsikkerheden i Dagens Medicin savner nuancer. For på hospitalerne bliver der arbejdet systematisk med mange typer tiltag, der giver varige forbedringer af patientsikkerheden, mener overlæge og risikomanager Mark Krasnik fra Rigshospitalet.

Det er rigtigt positivt, at Torben Mogensen og Beth Lilja har fået sat fornyet fokus på patientsikkerhedsarbejdet. Men det er store ord at betegne det som svigt i arbejdet med patientsikkerhed, fordi der opstår utilsigtede hændelser. Selvom der stadig forekommer flyulykker, er der vist ikke mange, der vil betegne arbejdet med flysikkerhed som forfejlet. Hospitalerne arbejder grundigt og kvalificeret med patientsikkerhed, hvilket sjældent trækker de store overskrifter i pressen og kan derfor være svært at få øje på udefra. Patientsikkerhedsarbejdet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind