»Det er helt simple værktøjer, som alle kan lære at bruge. Men det skaber en kæmpe forskel for barnet,« siger Morten Schrøder (her i midten af billedet), børnelæge på Rigshospitalet og medstifter af organisationen Børneliv, om nyt kursus, der med enkle midler forsøger at gøre børns oplevelser med sundhedsvæsenet mere trygge.

De sundhedsfaglige skal ned i børnehøjde For mange børn har en dårlig oplevelse i sundhedsvæsenet. Det vil et nyt kursus ændre på. De sundhedsprofessionelle skal klædes på til at kommunikere med børn, siger børnelæge Morten Schrøder, medstifter af organisationen Børneliv.

Hvis et barn er bange for nåle, kan det ske, at forældrene bliver bedt om at holde barnets arm, mens lægen stikker. Det lyder måske uskyldigt, men det defineres som tvang og kan sætte dybe spor i barnet, viser en undersøgelse fra Børnerådet. »Ofte kan hændelser, som for de sundhedsprofessionelle hurtigt er overstået og glemt, få stor betydning for barnet,« siger Morten Schrøder, børnelæge på Rigshospitalet og medstifter af organisationen Børneliv. Derfor har han og organisationen Børneliv lavet kurset ‘Kommunikation...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement