En ny analyse fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at det er muligt at udnytte unikke danske sundhedsdata til at opstille modeller, der vil kunne bruges i arbejdet med at udpege borgere med KOL eller andre sygdomme, som er i fare for at blive indlagt indenfor den nærmeste fremtid. Analysen indikerer, at der er et potentiale for at anvende denne type modeller i praksis i det danske sundhedsvæsen. Prædiktionsmodeller kan bruges som et værktøj i arbejdet med at udpege patienter, som har en...

Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Forskningschef i Kræftens Bekæmpelse: Der er brug for at gentænke adgangen til registerdata Engang var Danmark blandt verdens bedste til registerforskning. Sådan er det ikke længere. Skal udviklingen vendes, skal forskere have nemmere og hurtigere adgang til registerdata, mener forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Mads Melbye.
1 kommentar
Fire forskningsledere: Svær og dyr adgang til registerdata svækker sundhedsforskningen Store, uigennemskuelige regninger og forsinkede forskningsprojekter er et problem for mange forskere, der bruger registerdata i deres forskning. Det får nu fire fremtrædende professorer og forskningsledere til at kritisere Sundhedsdatastyrelsens Forskerservice for at være en hæmmende faktor for den sundhedsvidenskabelige forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar
Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.
3 kommentarer
Binyrebarkhormon øger risikoen for lungeinfektioner Ny dansk forskning viser, at jo mere binyrebarkhormon patienter med svær KOL behandles med, desto større er deres risiko for at blive ramt af en kronisk lungeinfektion. Vi skal have forbruget af binyrebarkhormon ned, siger overlæge og forsker.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentarLæger udskriver mindre inhalationsmedicin til KOL-patienter Færre patienter med KOL får inhalationssteroid, mens flere bliver behandlet med langtidsudvidende lægemidler.
Skriv en kommentar
Hvidovre skræddersyr specialiseret palliation Fra standardkontroller til en individuelt tilpasset indsats. Det er grundtanken bag et nyt specialiseret palliativt tilbud, som Hvidovre Hospital har udviklet til patienter med livstruende lungesygdom. Håbet er at løfte den basale palliation i lungemedicinsk regi, så de alvorligt syge lungepatienter sikres bedre livskvalitet i deres sidste levetid.
Skriv en kommentar
Socialt udsatte KOL-patienter undlader at tage medicin Godt en tredjedel af de KOL-patienter, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.
Skriv en kommentar