Bolette Friderichsen
Det kommer bag på Bolette Friderichsen, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, at omsætningen af lægemidlet semaglutid er steget med 47,4 pct. fra 2021 til 2022.

Danskerne brugte flest penge på lægemiddel mod diabetes og overvægt i 2022 Sidste år brugte danskerne flest penge på at købe lægemidlet semaglutid, der bruges til diabetes og overvægt, viser en opgørelse fra Danmarks Apotekerforening. Det overrasker Bolette Friderichsen, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, som understreger vigtigheden af at tage en grundig snak med patienterne, når det kommer til at bruge semaglutid til at behandle overvægt.

Semaglutid, der markedsføres som flere præparater af Novo Nordisk, kommer ind på en klar førsteplads, når man ser på, hvilket lægemiddel danskerne brugte flest penge på i 2022. Det viser en opgørelse fra Danmarks Apotekerforening. I alt omsatte apotekerne semaglutid, som bruges til behandling af diabetes og overvægt, sidste år for godt 660 mio. kr. i Danmark. Det forbløffer mig mest, at semaglutid kommer ind som nummer et. Det kommer bag på mig. Jeg forestiller mig, at når den kommer...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind