Danske forskere har kortlagt symptomer på astma i den tidlige barndom Forskere har lavet en karakteristik af, hvilke børn der tidligt i livet får mange astmasymptomer. Resultaterne kan hjælpe med at identificere de børn, hvor det måske kan være en god idé at starte den forebyggende behandling op tidligere, så børnenes sygdomsbyrde mindskes.

Cirka 20 pct. af alle børn i førskolealderen udvikler astmatisk bronkitis, hvoraf cirka halvdelen udvikler en reel astma i skolealderen. Nu viser en ny dansk undersøgelse, hvad der karakteriserer børn med mange astmalignende symptomer i alderen nul til tre år. Kortlægningen peger på en del af de samme risikofaktorer for astma senere i livet, om end der er variationer, og resultatet kan bruges til at identificere de børn, som privatpraktiserende læger og børnelæger måske skal være særligt opmærksomme på og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind