Danske børn og unge får mere medicin mod psykiske lidelser efter COVID-19-pandemien De unges forbrug af psykofarmaka samt antallet af psykiatriske diagnoser blandt danske børn og unge er steget i tiden efter COVID-19-pandemien sammenlignet med tiden op til den første nationale nedlukning. Det viser et stort dansk studie blandt børn og unge i alderen 5-24 år i Danmark frem til juni 2022.

Under COVID-19-pandemien oplevede danske unge en forværring af deres mentale helbred. Et nyt stort dansk studie udgivet i JAMA Psychiatry, og som anvender data fra de nationale sundhedsregistre, viser en stigning på 18 pct. i antallet af nye brugere af medicin mod psykiske lidelser. Det skriver SDU i en pressemeddelelse. Det er blandt andet sovemedicin, ADHD-medicin og antidepressiva. Udover dette har der været en stor stigning i antallet af børn og unge i alderen 5-24 år, som er diagnosticeret med...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind