Celeste Porsbjerg
Foto: Claus Peuckert

Danmark får sit første professorat i svær astma Celeste Porsbjerg er udnævnt til professor i svær astma ved Bispebjerg Hospital og Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.

Danmark får snart sin første professor i svær astma, der skal sikre den bedste behandlingstandard for de sygeste astmapatienter. Personen der tiltræder professoratet er Celeste Porsbjerg, der er ansvarlig for svær astmaambulatoriet på Bispebjerg Hospital. Hun begynder 1. oktober. Det skriver Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i en pressemeddelelse.

»Professoratet i svær astma er en rigtig vigtig styrkelse af behandlingen af de sygeste patienter med astma. Der findes i dag en række lovende nye behandlinger, og mange flere er på vej, og vi skal identificere de patienter, der kan have gavn af disse nye behandlinger. Det skal ske gennem omhyggelig og systematisk udredning i et stærkt tværfagligt team af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og diætist. Et set-up der allerede er etableret i svær astmaambulatoriet på Bispebjerg Hospital, og som jeg vil udbygge og samtidig understøtte, at denne model udbredes til andre afdelinger gennem vidensdeling, undervisning og guidelines,« siger Celeste Porsbjerg.

Den nye professor er desuden formand for det nyetablerede nationale Dansk Svær Astma Register. 1. august 2018 tiltrådte hun som centerchef for det kommende Center for Translationel Forskning på Bispebjerg Hospital.

Skriv kommentar