Danmarks eneste cyklotron til partikelterapi til kræftpatienter alvorligt beskadiget Kræftpatienter, der venter på behandling på Dansk Center for Partikelterapi, kommer til at vente minimum yderligere to uger på behandling. Danmarks eneste cyklotron til partikelterapi er blevet alvorligt beskadiget under service. 

Under en større service udført af leverandøren Varian Medical Systems har teknikere gjort alvorlig skade på den 71 ton tunge cyklotron i Aarhus, der er Danmarks eneste af slagsen. Det skriver Ingeniøren.   Cyklotronen er en 71 ton tung maskine, der er indkapslet af fire meter tykke mure og fungerer ved at skyde protoner gennem vakuum-rør til tre behandlingsrum. Partikelterapien har den fordel, at der kan udføres særlig præcis strålebehandling uden at skade det omkringliggende væv, hvilket f.eks. er smart, når kræftknuder...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind