Foto: Rigshospitalet

Danmark får sin første professor i hyperbar medicin  I mere end 20 år har Ole Hyldegaard, der er overlæge på Rigshospitalet, været en stor drivkraft bag udviklingen og udbredelsen af iltbehandling. Den 1. februar 2022 tiltrådte han, som den første nogensinde et professorat på området. 

Ole Hyldegaard, der er overlæge ved Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter på Rigshospitalet og funktionsansvarlig overlæge i Trykkammeret, er Danmarks første professor i hyperbar medicin.  Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse.  Ole Hyldegaards interesse for ilt startede tidligt. Allerede som barn blev interessen vakt, da han så månelandingen i 1969 og Jacques-Yves Cousteau’s dokumentarfilm om livet under havets overflade.  Interessen har varet ved gennem hele livet, og de sidste mange år har den nyudnævnte professor haft sin daglige gang...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind