COVID-19-regning løber op i 6,8 mia. kr. for i år: Skæv refusion kan koste stillinger
»I sammenligning med andre lande som USA og Sverige har vi relativt små sundhedsudgifter til COVID-19,« vurderer Lars Holger Ehlers, professor ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet.

COVID-19-regning løber op i 6,8 mia. kr. for i år: Skæv refusion kan koste stillinger Sundhedssektorens merudgifter i forbindelse med COVID-19 er små sammenlignet med det øvrige samfunds, men en skæv statslig refusion kan resultere i fyringer, frygter sundhedsøkonom Lars Holger Ehlers.

22 millioner kroner. Det har myndighedernes COVID-19-indsats kostet sundhedssektoren hver eneste dag, hvis man fordeler de fem regioners samlede merudgifter udover de 307 dage, som vil være gået ved årsskiftet, siden man først gang fandt SARS-CoV-2 hos en dansk patient 26. februar. Det er et totalt ustabilt marked, hvor priserne er gået op og ned. Det er virkelig sælgers marked Karin Friis Bach (R), næstformand, Region Hovedstaden Siden har en pandemi bredt sig, og i Danmark slog antallet af indlæggelser...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind