Børnelæge får støtte til forskning i spastisk lammelse Afdelingslæge Gija Rackauskaite fra Aarhus Universitetshospital har fået 200.000 kr. fra Elsass Fonden til forskning i spastisk lammelse hos børn. 

Børnelæge Gija Rackauskaite er i gang med sit ph.d.-projekt om børn med spastisk lammelse. Projekt skal bl.a. besvare, om behandlingen af børn med spastisk lammelse forskellig alt efter, hvor i landet man bor, og om kan man forudsige, om børnene får indlæringsproblemer.

Sara og Ludvig Elsass Fonden har netop bevilget 200.000 kr. til Gija Rackauskaites arbejde, som forventes færdigt senest sommeren 2015. 

Gija Rackauskaite er uddannet læge i Litauen i 1995, og i Danmark har hun specialiseret sig i børneneurologi. Hun er tilknyttet Aarhus Universitet og arbejder på Børneafdelingen A1 i Skejby. 

Gija Rackauskaite vil med sin afhandling skabe overblik over behandlingstilbuddene til spastiske børn og sikre, at alle får tilbudt korrekt og individuel behandling uafhængigt af afstanden til sygehus. 

Ligeledes vil hun undersøge, hvilken betydning hjerneskaden har for børnenes følelser og adfærd. Det kan være forskellige emotionelle problemer, som for eksempel har betydning for indlæring og i værste tilfælde udvikler sig til psykiske sygdomme. 

I alt 881 børn i alderen 8 til 15 år med spastisk lammelse samt deres familier medvirker i forskningsprojektet, der foruden Elsass Fonden også har fået støtte fra Dagmar Marshalls Fond, Augustinus Fonden, Klinisk Institut (Region Midtjylland), Sahva Fonden og Civilingeniør F. V. Nyegaards Fond.

Skriv kommentar