»Vores resultater understøtter det skifte, der er sket ude i klinikken, hvor man siden 2012 er gået fra at benytte vitamin K-antagonister som blodfortyndere til blandt andet patienter med atrieflimren, men hvor man i dag hovedsageligt bruger DOAC’er,« siger medicinstuderende, Ane Emilie Friis Vestergaard.

Behandling med nye blodfortyndere giver færre nyrekomplikationer For 10 år siden begyndte man at erstatte vitamin K-antagonisterne som blodfortyndere. Nu viser dansk forskning, at personer med atrieflimren, der behandles med de nye blodfortyndere, har færre nyrekomplikationer.

Når personer med atrieflimren skal behandles med en blodfortynder, er det forbundet med lavere risiko for nyrekomplikationer, hvis valget falder på en direkte oral antikoagulant (DOAC) fremfor en vitamin K-antagonist. Det er konklusionen i et nyt dansk studie, der netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for American Society of Nephrology (ASN). Tidligere studier har peget på det samme, men pointen er nu bekræftet i et stort studie med data fra de verdensberømte danske registre. »Vores resultater understøtter det...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement