»Der er rigtig meget fokus på brugen af avancerede terapier til at modvirke aldring lige nu,,« siger Morten Scheibye-Knudsen.Foto: Privat.

Avancerede terapier kan formentlig sænke menneskers aldringshastighed Aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen ser et stort potentiale i de avancerede terapier, når det kommer til muligheden for at sænke hastigheden på menneskers aldring. Det er allerede muligt at forlænge livet for mus med 20 pct., og det bliver interessant at se, om det også kan overføres til mennesker, siger han.

De avancerede medicinske terapier som genterapier, celleterapier og vævsterapier rummer et enormt potentiale i forhold til at kurere sygdomme, som vi i dag har meget svært ved at gøre noget ved. Det kan dreje sig om genterapier til patienter med medfødte sygdomme som muskeldystrofi eller celleterapier som CAR-T til behandling af patienter med forskellige former for kræft. De avancerede terapier rummer dog også et stort potentiale i forhold til at udbedre de skader på kroppen og i hjernen, som opstår,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement