I Dagens Medicin nr. 17 argumenterede Pernille Moll og Lars Muusmann for, at det er nødvendigt at udvikle driften af almen praksis for at sikre kapacitet og effektiv anvendelse af lægernes tid i lyset af den stigende efterspørgsel, og at det ikke er tilstrækkeligt at uddanne flere speciallæger. Denne artikel sætter fokus på kvalitetsudvikling i almen praksis. Politikerne efterspørger behandlingsomstilling til primærsektoren i forventning om, at opgaver, der ikke kræver specialiseret behandling, kan løses mere effektivt uden for hospitalerne. Svage...

Lægeforeningen fortsætter sin diskrimination af kvindelige medlemmer Vi er skuffede og vrede over, at Lægeforeningen og Lægernes Pension afviser at ændre i den pensionsordning, som betyder, at kvindelige læger meldt ind før 1998, får op til 10 pct. mindre udbetalt årligt end mænd. I stedet fortsætter man med åbenlyst at kønsdiskriminere sine kvindelige medlemmer.
3 kommentarer
Sådan kan en folkesundhedslov løse vores alvorlige folkesundhedsproblemer Hvis der er noget, COVID-19 har lært os, er det, at hvis folkesundheden bliver prioriteret fra centralt hold, arbejdet bliver koordineret, og der indgås partnerskaber med aktører, både inden for og uden for folkesundhedsarbejdet, så kan vi flytte bjerge. Derfor skal Danmark have en folkesundhedslov.
Skriv en kommentarLægedækning: Fordelingen af uddannelsesstillinger bør være fleksibel Nej tak til topstyringen i regeringens udspil, men ja tak til ideen om nærhospitaler med attraktive faglige miljøer, skriver Søren Prins, praktiserende læge i Silkeborg.
Skriv en kommentarFødevarestyrelsen: Det kræver en fælles indsats at komme i mål med kostrådene 25 procent af klimabelastningen i Danmark stammer fra fødevareforbruget. Der er brug for en fælles indsats for at gøre danskernes madvaner både mere klimavenlig og sundere.
Skriv en kommentar
Bryggeriforeningen: Lad evidens og dialog gøre unges alkoholforbrug (endnu) mere ansvarligt DEBATSERIE: Nutidens unge drikker betydeligt mindre alkohol, end deres forældre gjorde, da de var unge. Men ungdommens alkoholkultur fører desværre alligevel til for mange ubehagelige episoder og triste skæbner. Men for at nye initiativer kan virke, skal de både basere sig på evidens og udformes i dialog med de unge, skriver direktør for Bryggeriforeningen.
Skriv en kommentar
Udkantslæge om OK21: Gode takter, men desværre lidt tandløst Ulighed i sundhed er blevet fremhævet af Danske Regioner og sundhedsminister Magnus Heunicke som et fokusområde i forbindelse med, at den nye overenskomst for almen praksis er lagt frem. Som læge i udkanten kan det dog være svært at få øje på konkrete tiltag, der skal gøre noget ved problemet, skriver praktiserende læge Jannik Falhof.
Skriv en kommentar
Det nye allergiske forår – kommer den politiske forpligtelse? Corona har taget pusten fra sundhedsvæsenets indsats på astma- og allergiområdet. Det er derfor tid til forpligtende politisk handling, der vil lette de samfundsøkonomiske konsekvenser og forbedre livskvaliteten for landets 1,5 millioner borgere med overfølsomhedssygdomme, skriver Anne Holm Hansen.
Skriv en kommentar
Ulighed i sundhed: Det er ikke raketvidenskab, men åbenbart politisk kompliceret Et veludbygget sundhedsvæsen og velfærdssystem har vist sig ikke at være en tilstrækkelig løsning på uligheden i sundhed, skriver Finn Diderichsen, speciallæge og professor emeritus.
2 kommentarerLavdosis CT-sagen har vist sig ubegrundet, men hvad med ‘sagen’ om Mahican Gielen? Er sagen om fyringen af ledende overlæge Mahican Gielen blevet 'glemt', uden at dem, der helt uberettiget fyrede hende, skal stå til regnskab for deres handling?
1 kommentar
Lungekræftsagen: Det drejer sig om lungekræftpatienters chancer for overlevelse Det er tid til selvransagelse i lungekræftsagen fra Region Midtjylland, konstaterer Frede Olesen, professor i almen medicin. Ifølge ham viser sagens uskønne forløb, at der er rigelig plads til forbedringer af den tidlige diagnostik af lungekræft i Danmark.
2 kommentarerPLO vil obstruere regionernes brug af lovgivningen PLO viser, at borgerne rager dem en papand, når det gælder egne subjektive interesser, skriver Torben Kjær, Medlem Danske Regioners Sundhedsudvalg, Hovedstadens Regionsråd, om et ændringsforslag, hvor PLO skal tage stilling til, om man skal ekskludere læger ansat i regions- og udbudspraksis.
3 kommentarer