Allergi er en modificerbar risikofaktor for luftvejsinfektioner og forværringer ved allergisk astma

Allergi er en modificerbar risikofaktor for luftvejsinfektioner og forværringer ved allergisk astma Gennemgang af Lægemiddelstatistikregisteret viser, at sandsynligheden, for at patienter med allergisk astma indløser recepter på antibiotika for luftvejsinfektioner eller binyrebarkhormon for forværring af astma, falder, hvis de har været gennem et behandlingsforløb for deres allergi.

Lider man af allergisk astma, kan det i den grad betale sig at komme i et desensibiliseringsforløb med injektions- eller tabletterapi for den underliggende allergi. Det viser et nyt dansk studie, der peger på, at desensibiliseringsbehandling mindsker risikoen for behandlingskrævende luftvejsinfektioner og astmaforværringer blandt personer med allergisk astma. Ja, faktisk kommer risikoen helt ned på niveau med baggrundsbefolkningen. Forskningsresultatet er offentliggjort på den årlige kongres for European Respiratory Society (ERS), som er undervejs i disse dage og i år foregår...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind