Den officielle definition af magt i Nudansk Ordbog lyder ‘at kunne styre og bestemme over nogen eller noget’. Magt enten får man eller tiltager sig. Magt kan være officiel eller uofficiel. Magt findes mere eller mindre i alle livets forhold. Der eksisterer ikke tomrum uden magt, når der er menneskelige relationer. Man kan tilstræbe et magtfrit område, men at tro, at det kan lykkes fuldstændigt, er til den naive side. Personligt mener jeg, at Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, burde stå...

»Hvis jeg har magt, så handler det ikke om at komme ind på en magtliste« Hun fik kun halvanden time til at forberede sig på sin første pressekonference, men rollen som forkæmper for folkesundhed har hun forberedt sig på hele sin karriere. Et ophold i Afrika gav hende retningen, men undervejs har Helene Bilsted Probst taget masser af sving på vejen til jobbet som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar
Akutdirektøren, der elsker sit system Selvom det var interessant at arbejde med traumepatienter, var det endnu mere spændende at forsøge at forbedre systemet bag. Freddy Lippert, direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab, er altid optaget af, hvordan han kan optimere systemet for derigennem at gøre en forskel for patienter og kolleger.
Skriv en kommentar
»Det er ordet ansvar, der giver mening for mig. Ikke indflydelse eller magt« TV-lægen Peter Qvortrup Geisling tager med en 39. plads et pænt hop op ad listen på Dagens Medicins årlige magtliste. Det er især vurderingen af hans gennemslagskraft i offentligheden, som trækker placeringen op.
Skriv en kommentar
Topstyringen af pandemien slår igennem på årets magtliste COVID-19-pandemien har igen sat sit markante aftryk på den årlige rangering af de 100 mest magtfulde i sundhedsvæsenet. Her forklarer tre medlemmer af Dagens Medicins magtpanel, hvordan virussen har spillet ind i deres vurderinger af sundhedsvæsenets mest indflydelsesrige.
Skriv en kommentarMagt skal bruges til at udrette noget
Skriv en kommentar
»Det er enormt spændende at kunne redde menneskeliv på gruppeniveau« Fra ph.d.-studerende til konstitueret faglig direktør. Tyra Grove Krause har arbejdet sig op gennem rækkerne i Statens Serum Institut og er nu instituttets næstkommanderende under en uforudsigelig pandemi. Hun har skullet lede og rådgive i en tid, hvor viden har været en magtfaktor.
Skriv en kommentar
Forstå magtlisten og panelets overvejelser bag Offentliggørelsen af årets magtliste er lige på trapperne. Dagens Medicin har talt med tre fra det magtpanel, der har bestemt, hvordan listen tager sig ud i år. Om magt, subjektivitet og listens flygtige relevans
Skriv en kommentar
Jonas Dahl: »Jeg er ikke gået efter magten, men har grebet mulighederne, når de opstod« Platons ord om at give magten til dem, der ikke stræber efter den, kunne have været Jonas Dahls egne. For magt har aldrig været hans ledetråd, hverken da han var politiker, hospitalsdirektør eller nu som regionsdirektør i Region Midtjylland. Han ved, at jobbet ikke er for evigt, så mens han kan, vil han flytte Region Midtjylland så meget som overhovedet muligt.
Skriv en kommentar
Sophie Løhde sidder på toppen af magten Sophie Løhde er tilbage i sit drømmeministerium, og som indenrigs- og sundhedsminister har hun sat sig i toppen af hierarkiet. Hun er midt i det store arbejde med at omkalfatre sundhedsvæsenet, så det kan følge med demografien. Men selv om hun har travlt, insisterer hun på at have tid til også at komme ud fra Slotsholmen.
Skriv en kommentar
Løhde og Løkke: Sundhedsvæsenets nye magtduo Analyse: En sundhedsminister, en udenrigsminister, som formelt ikke har haft direkte berøring med sundhedsvæsenet i mere end 15 år, og landets statsminister render med de tre øverste placeringer på Dagens Medicins liste over de mest magtfulde i det danske sundhedsvæsen det seneste år. Meget har i øvrigt ændret sig siden sidste års liste.
1 kommentar
Jesper Fisker er tiltrukket af det nære og det svære Direktør for Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker har prøvet lidt af hvert på sin rejse via først flere kommuner og siden centraladministrationen, før han fik det, han kalder verdens bedste job. I år lander jobbet som kræftpatienternes mand og formandsposten for Sundhedsstrukturkommissionen ham en 12. plads på Dagens Medicins magtliste.
Skriv en kommentar