Alarmerende mange med kronisk nyresygdom er underdiagnosticerede  Data fra to AstraZeneca-sponsorerede studier viser, at kronisk nyresygdom i stadie tre er alarmerende underdiagnosticeret i en række vestlige lande. Forskningen viser også, at behandling med en SGLT2-hæmmer øjeblikkeligt reducerer yderligere fald i nyrefunktionen efter diagnose, samtidig med at behandling med dapagliflozin reducerer omkostningerne forbundet med behandlingen.

På den årlige kongres for American Society of Nephrology (ASN) har AstraZeneca præsenteret data fra to studier, der belyser både underdiagnosticering af nyresygdom i en række vestlige lande, samt at behandling med lægemiddelgigantens SGLT2-hæmmer dapagliflozin kan reducere sundhedsvæsenets omkostninger forbundet med en diagnose med kronisk nyresvigt. Niveauet af underdiagnosticering for kronisk nyresygdom, selv i lande med veletablerede og finansierede sundhedssystemer, er alarmerende. Data fra REVEAL-CKD understreger behovet for proaktivt at screene og diagnosticere tidlig nyresygdom Navdeep Tangri, professor, University of...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind