For kvinder med brystkræft har det i nogle år været muligt via Sundhed.dk at få adgang til et beslutningsstøtteværktøj, som kan hjælpe med de overvejelser, som en diagnose med brystkræft naturligt kommer med. Nu er endnu et beslutningsværktøj på vej til Sundhed.dk, og denne gang er det målrettet kvinder med arvelig disposition for brystkræft eller kræft i æggestokkene. Beslutningsstøtteværkstøjet udruster kvinder med genetisk disposition for de to former for kræft med information, som gør det lettere for dem at træffe...

Michael Borre: Nødvendigt at tale om kønsforskelle inden for kræftområdet I en tid, hvor vi helst ikke må tale for meget om forskelle mellem køn eller køn i det hele taget, er det nødvendigt at tale om kønsforskelle mellem mænd og kvinder, når det handler om kræft. Det mener overlæge og professor Michael Borre, der er faglig ordstyrer på en kommende konference om netop køn og kræft.
Skriv en kommentar
Toppen af poppen på ESMO: Immunterapi kan kurere flere former for kræft På den årlige kongres for European Society of Medicinal Oncology pegede flere studier på, at immunterapi kan kurere patienter med flere forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Store regionale forskelle i undersøgelser for cancermutationer I Danmark er læger gode til at få undersøgt kræftpatienter for forskellige mutationer, hvilket kan være med til at guide behandlingen. Der er dog store regionale forskelle på tværs af landet, og så er undersøgelser for mutationer centreret omkring få kræftsygdomme, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Rigshospitalet tester spændende nyt kræftlægemiddel Første kliniske forsøg med ny form for kræftlægemiddel viser interessante resultater i studiet, hvor tre patienter så ud til at reagere positiv på behandlingen. Vi opnår mere, end jeg havde forventet, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ultraforarbejdede fødevarer øger risikoen for kræft og multimorbiditet Stort internationalt studie peger på, at personer, der spiser mange ultraforarbejdede fødevarer, oftere udvikler multimorbiditet med kræft og kardiovaskulær sygdom. Ultraforarbejdede fødevarer bliver et stort sundhedstema, siger forskningsleder fra Kræftens Bekæmpelse.
Skriv en kommentar
Kræftdag 2023: Immunterapi vinder stadig frem Udvidet brug af nyere kræftbehandlinger som immunterapi – også inden eventuel operation – kan forbedre overlevelsen yderligere, men vil forøge presset på de offentlige sundhedsudgifter i de kommende år. Det var konklusionen fra flere onkologer på Kræftdag 2023.
Skriv en kommentar
Ixazomib øger sandsynligheden for langtidsoverlevelse hos ældre og skrøbelige med myelomatose Internationalt studie med dansk deltagelse viser, at behandling af skrøbelige og ældre patienter med nydiagnosticeret myelomatose med aktiv vedligeholdelsesbehandling med ixazomib leder til markant forhøjet sandsynlighed for langtidsoverlevelse.
Skriv en kommentar
Største behandlingsstudie til dato om primær plasmacelle leukæmi: Fremskridt, men fortsat behov for bedre behandlinger Forskere har lavet det til dato største behandlingsforsøg med patienter med primær plasmacelle leukæmi for at finde ud af, hvordan man behandler denne sjældne patientgruppe bedst. Vi har vist, at vi kan samle patienter nok til at lave et relevant forsøg, men vi kan også se, at vi fortsat har behov for bedre behandlinger til disse sjældne patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Data efter 10 år: Så stor er gevinsten ved at holde igen med strålebehandling ved prostatakræft I ti år har forskere fulgt, hvordan det er gået patienter med prostatakræft efter behandling med stråleterapi efter operation. Data efter ti år viser, at der er god grund til at holde lidt igen med strålebehandlingen. Overlevelsen er høj, og bivirkninger bliver mindre, siger forsker.
Skriv en kommentar
Immunterapi er at foretrække ved behandling af modermærkekræft med spredning til hjernen Forskere har kortlagt, hvordan det er gået danske patienter med modermærkekræft med spredning til hjernen siden 2015. Forskningen viser, at hvis patienterne skal blive langtidsoverlevere, skal immunterapi på banen.
Skriv en kommentar
Efter behandling for lymfomer slås mere end halvdelen af mænd med erektil dysfunktion Sexlivet kan tage skade af et kræftforløb, og problemerne forsvinder ikke nødvendigvis igen, selv efter patienten er blevet rask. Nyt dansk studie viser, at mere end 50 pct. af mænd, der har været i behandling for lymfomer, slås med erektil dysfunktion.
Skriv en kommentar