Stærke smerter i underlivet, nedsat fertilitet, udbredt træthed og medicinsk behandling eller operation er nogle af de konsekvenser, som rammer de, der lider af kvindesygdommen endometriose. Men selvom så meget som hver 10. kvinde i den fødedygtige alder vurderes til at lide af endometriose, får langt de fleste danske kvinder med sygdommen aldrig stillet en diagnose. Samtidig gør det en forskel for diagnosticeringen, hvor i landet man bor. Det er konklusionen i et stort forskningsprojekt ved Aarhus Universitet, der har...

Danske fonde har investeret 1.465 gange så mange kroner i diabetes som i endometriose Op imod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder lider af den invaliderende sygdom endometriose, men alligevel har forskere ekstremt svært ved at skaffe fondsmidler til at forske i sygdommen. Nyt studie sammenligner fundingen af endometriose med diabetes og inflammatorisk tarmsygdom og viser, hvor grelt det står til.
Skriv en kommentarHPV-piger tog oftere psykiatrisk medicin inden vaccinen En ny undersøgelse viser, at piger med symptomer efter HPV-vaccinen oftere havde psykiske problemer inden vaccinationen end andre.
Skriv en kommentar
Ekspert i lægemiddellovgivning: Det er nødvendigt at sondre, når vi taler om fokus på investering i kvindespecifikke sygdomme og behandlinger Der har historisk altid manglet fokus på specifikt sygdomme, som rammer kvinder. Skal vi ændre på tingene, er det dog vigtigt at sondre mellem behov for investeringer inden for forskellige områder, siger jurist og lektor Jakob Wested, der har beskæftiget sig en del med investeringer i kvindesygdomme.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi mangler flere forskningsmidler og mere fokus på sygdomme, der eksklusivt rammer kvinder Overlæge og leder for Endometrioseteamet på Rigshospitalet, Dorthe Hartwell, er ærgerlig over, at forskning i kvindesygdomme altid har været underprioriteret. Det gør, at kvinder med disse sygdomme ofte er underdiagnosticerede og underbehandlede, siger hun.
Skriv en kommentar
Niels Jessen modtager stor pris Klinisk professor og forskningschef fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus, Niels Jessen, har modtaget Bagger-Sørensen Prisen 2024 samt 1.000.000 kr. for sin banebrydende forskning indenfor type-2 diabetes.
Skriv en kommentar
Simpelt tiltag kan hæve deltagelsen i screeningprogrammer Ny forskning viser, at flere kvinder deltager i screeningsprogrammerne for tarm- og livmoderhalskræft, når de bliver tilbudt et tjek af deres screeninghistorik i forbindelse med screening for brystkræft.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden nedsætter udvalg for kvindesygdomme I Region Hovedstaden sætter et nyt politisk borgerudvalg fokus på sygdomme, der rammer kvinder. Udvalget skal udarbejde en række anbefalinger, som regionsrådet skal tage stilling til i foråret.
Skriv en kommentar
Ny universitetsklinik på Regionshospitalet Gødstrup Efter mange års stigende forskningsaktivitet på afsnittet for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup bliver klinikken fra 1. juli 2024 udnævnt til at være universitetsklinik.
Skriv en kommentar
Ny professor vil forbedre diagnostik og behandling af livmoderhalskræft Overlæge Anne Hammer fra Institut for Klinisk Medicin og Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup er ny klinisk professor pr. 1. juli 2024.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Hver tredje Ozempic-bruger har ikke diabetes En undersøgelse fra Aarhus Universitet og Syddansk Universitet viser, at hver tredje dansker, der startede på diabetes-medicinen Ozempic i 2022, ikke havde diabetes.
Skriv en kommentar