COVID-19 var årsag til en mindre, men statistisk signifikant overdødelighed blandt beboere på plejecentre i vinteren 2020/2021. Men overdødeligheden er ikke anderledes end overdødeligheden ved tidligere epidemier med influenza. Det viser en ny og omfattende undersøgelse, som VIVE står bag. VIVE har lavet undersøgelsen, efter at et flertal i Folketinget har ønsket en uvildig undersøgelse af baggrunden for COVID-19-udbrud og -dødsfald på plejecentre og i hjemmeplejen i perioden fra januar 2020 til april 2021. »Ældre på plejehjem har generelt en...

Dansk EMA-chef: »Det er fødselsdagen, man ikke har lyst til at fejre« COVID-19 blev ikke så stor en dræber som frygtet, og vaccinerne blev en succes. EU-landene blev klogere på krisehåndtering, og landene er nu langt bedre forberedt på næste pandemi, siger Steffen Thirstrup, chief medical officer i det europæiske lægemiddelagentur EMA.
Skriv en kommentar
Thea Kølsen Fischer: Storpolitik blokerer for opklaringen af COVID-19 Kom COVID-19 fra et laboratorium eller et dyremarked? Det svar får vi formentlig aldrig, fordi international storpolitik står i vejen for en opklaring. Alligevel er verden på mange områder et meget bedre sted i dag end i efteråret 2019, da der skete ‘noget’ i Kina, forklarer to af Danmarks førende epidemiologiske eksperter.
Skriv en kommentar
Har I projektet, der kan vinde Den Gyldne Tråd 2025? Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Pia Kürstein Kjellberg, der sidder med i dommerkomiteen, opfordrer til at indstille for at synliggøre de mange lokale succeser. Indstil din kandidat senest 24. april.
Skriv en kommentar
Vigtig lektie fra COVID-19: »Vi skal lytte mere til folk, der siger, at de har senfølger efter virussmitte« Det var den første variant af COVID-19, der stod bag langt de fleste tilfælde af senfølger i Danmark. Selvom der ikke længere er det store fokus på senfølger til COVID-19, er der stadig patienter, som ikke er sluppet af med dem endnu. Derfor er en af læringerne, at der generelt bør være større fokus på, at nogle mennesker udvikler senfølger efter virusinfektioner, siger forskningsleder og professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitetshospital.
1 kommentar
Rigshospitalet samler op på forskning i COVID-19: Pandemien ændrede vores adfærd Da Danmark for fem år siden lukkede ned, markerede det ikke blot begyndelsen på en periode, som havde stor indflydelse på vores fysiske helbred. Ny rapport fra Rigshospitalet, der samler resultaterne fra 20 forskningsprojekter under pandemien, viser, at vores mentale helbred og adfærd blev dramatisk påvirket under COVID-19. Nogle af de adfærdsændringer ligger stadig i os i dag, mens vi har glemt andre, siger professor Selina Kikkenborg Berg.
Skriv en kommentar
Ældremedicin er en vigtig spiller nu og i fremtiden DEBAT: Med kun 185 aktive geriatere i Danmark ud af 17.000 speciallæger, går sundhedsvæsenet en skrøbelig fremtid i møde. Vi har brug for en handleplan og uddannelse af flere geriatere, hvis vi skal undgå ulighed i mulighederne for ældre patienter.
Skriv en kommentar
Ældre praktiserende læger udskriver oftere antibiotika Ældre praktiserende læger er tilbøjelige til at være lidt flittigere med receptblokken, når der skal udskrives recepter på antibiotika, viser nyt dansk studie. Det leder dog ikke til bedre behandling – tværtimod.
2 kommentarer
Den samlede danske coronaindsats skal evalueres Vive skal lave en undersøgelse, der kortlægger konsekvenserne af de politiske beslutninger, der blev truffet under coronaepidemien
Skriv en kommentar
Geriatere: Den nye ældrelov skal baseres på evidens, og vi bidrager gerne Regeringens udspil til en ny ældrelov blev ikke den game-changer, som området har brug for. Med afsæt i vores ønske om at være en faglig medspiller til udformningen af fremtidens ældrebehandling sætter bestyrelsen i Dansk Selskab for Geriatri (DSG) i denne kronik fokus på konkrete områder, som regeringens ældreudspil overser.
Skriv en kommentar
Antallet af nye kræfttilfælde stiger fortsat Der er stadig flere som får kræft, og tallet er stigende. Antallet af nye kræfttilfælde var i 2022 det højeste nogensinde. Det betyder dog ikke at kræftrisikoen for den enkelte dansker er steget.
3 kommentarer
AI-værktøj forudsiger virusmutationer, før de opstår Et nyt AI-værktøj, som er trænet på tidlig COVID-19-data, kan forudsige virusmutationer. Det kan potentielt bruges til at udvikle bedre vacciner og hjælpe med at forberede et virusberedskab ved kommende pandemier, lyder det fra DTU-forsker.
Skriv en kommentar