Antibiotikaresistens er ifølge mange forskere og læger fremtidens helt store sundhedsmæssige udfordring. Bakterielle infektioner, som i dag kan behandles med en hurtig antibiotikakur, kan blive resistente, så folk vil dø som følge af noget så simpelt som en lungebetændelse, urinvejsinfektion eller en mindre operation. Der er med andre ord behov for udvikling af flere antibiotika, der kan tage kampen op mod bakteriernes resistens. Problemet er blot, at der ikke er mange penge i at udvikle antibiotika, og flere af de...

Almen praksis har taget ansvar i forhold til reduktion af antibiotika De praktiserende læger er en stor del af årsagen til, at vi i Danmark næsten er i mål med den nationale handlingsplan for antibiotika. Sorte skyer lurer dog i horisonten.
Skriv en kommentar
Nedslående konklusion: Biofilm gemmer på antibiotikaresistens i lang tid Biofilm i vandløb, i jorden og i vandrensningsanlæg er et reservoir for gener for antibiotikaresistens, viser ny dansk forskning. Det betyder, at resistens er meget sværere at komme af med, end forskere hidtil har troet.
Skriv en kommentarForskere finder mulig behandling mod meningitis i forsøg med rotter I et nyt studie med rotter har forskere fra Københavns Universitet og Lunds Universitet fundet en mulig måde at behandle bakteriel meningitis på uden brug af antibiotika. De er samtidig blevet klogere på, hvad der sker i en hjerne ramt af bakteriel meningitis.
Skriv en kommentar
Virusforsker i krydsfeltet mellem videnskab og politik BOGANMELDELSE Thea Kølsen Fischer, professor i virusinfektioner og epidemier, var en del af det WHO-team, som i starten af 2021 var i Wuhan i Kina på jagt efter COVID-19-pandemiens ‘Ground Zero’. Det er der nu kommet en bog ud af, som professor i infektionsmedicin Jens Lundgren har anmeldt.
Skriv en kommentar
Livsvigtige sundhedsdata må ikke samle støv Hvis man vil holde fast i at prioritere patientsikkerhed og dermed tillid højt, er vores registre et godt sted at starte. Her kan man relativt billigt og let plukke lavthængende frugter med en enorm impact.
Skriv en kommentar
Ny formand for Danske Regioner: »Vi har fået samlet for meget på hospitalerne« Specialiseringen af sygehusvæsenet er et mesterværk, men arbejdspresset på hospitalerne er højt, og samtidig er for mange opgaver rykket væk fra det nære sundhedsvæsen. Det første er Anders Kühnau (S) stolt af, fortæller han i dette interview, mens han vil arbejde for at ændre de to sidste ting, når han tiltræder som formand for Danske Regioner.
Skriv en kommentar
Tusindvis uden for risikogruppen vaccineret mod influenza før tid SSI er gået i restordre med en mangel på 83.000 vacciner, og mens sårbare risikerer at gå forgæves efter influenzavaccination, har store spillere som ATP og Erhvervsstyrelsen taget forskud på vaccinen og tilbudt stik til deres medarbejdere.
3 kommentarer
HPV-vaccinen øger ikke risikoen for infektionssygdomme Stort dansk studie frikender HPV-vaccinen for at øge risikoen for andre infektionssygdomme. Måske har vaccinen endda den modsatte effekt.
Skriv en kommentar
Danske babyers tarme flyder med antibiotikaresistente bakterier En undersøgelse af danske babyers tarme viser, at selv på dette meget tidlige tidspunkt i livet flyder tarmene med resistente bakterier. Bakterierne er endda resistente over for antibiotika, der er tiltænkt som de sidste udveje mod genstridige infektioner. Forsker bag opfordrer til påpasselighed med antibiotika til gravide.
Skriv en kommentar
Glemt klasse af antibiotika genoplivet af danske forskere: Kan blive vigtigt i kamp mod resistente bakterier Polyæter ionoforer har potentialet til at blive et vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens, men på grund af toksicitetsbegrænsninger har de ikke før nu kunne benyttes i mennesker. Det har danske forskere fra Aarhus Universitet muligvis ændret på med revolutionerende organisk kemi.
Skriv en kommentar
Dansk studie sår tvivl om seneste årtiers forskning i blærebetændelse Med verdens første grisemodel for blærebetændelse sår danske forskere tvivl om de seneste årtiers forskning på området. Og så baner forskningen vej for nye behandlingsformer ifølge lægen bag studiet.
Skriv en kommentar