En forskergruppe, ledet af læger og forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, har identificeret en undergruppe af patienter med akut leukæmi, der alle har en særdeles dårlig prognose. Det drejer sig om patienter med akut leukæmi udviklet fra de kroniske blodsygdomme polycytæmia vera, essentiel trombocytæmi og myelofibrose. Resultaterne er offentliggjort i Journal of Clinical Oncology. »Leukæmipatienter, der forud for akut leukæmi har haft én af disse kroniske blodsygdomme, har en særdeles alvorlig prognose. Disse særlige patienters meget dårlige prognose...
Ny kombinationsbehandling til patienter med leukæmi er langt bedre end nuværende standard Kombinationsbehandling med Venetoclax og Rituximab kan blive ny standardbehandling til patienter med tilbagevendende kronisk lymfatisk leukæmi.
Skriv en kommentarNyt resultat baner vejen for færre alvorlige bivirkninger ved behandling for børneleukæmi Et enestående internationalt samarbejde har gjort danske forskere i stand til at identificere DNA-variant, der disponerer for alvorlig bivirkning ved behandling for akut lymfoblastær leukæmi.
Skriv en kommentar
Ny metode kan forudsige prognose for patienter med leukæmi Flowcytometri kan bruges til at finde restsygdom hos T-ALL-patienter, viser nyt studie. Det kan forbedre den individuelle behandlingsstrategi for patienterne.
Skriv en kommentar
Ingen effekt af individuelle dosisøgninger til leukæmi-patienter Det kan tilsyneladende ikke svare sig at tilpasse dosis af kemoterapistoffet 6-MP til hver enkel patient under konsolideringsbehandling for akut lymfoblastær leukæmi.
Skriv en kommentarKæmpe effekt ved ny kombinationsbehandling mod leukæmi Risikoen for progression falder med 80 pct. ved at tilføje ibrutinib til standardbehandlingen til CLL-patienter, viser et nyt fase tre studie.
Skriv en kommentar
Høj kemodosis har ingen effekt på overlevelsen ved leukæmi I USA bliver patienter med akut myeloid leukæmi behandlet med en højere dosis kemoterapi end patienter i Europa. Et nye europæisk studie afkræfter, at den højere dosis kemoterapi skulle have en positiv effekt på overlevelsen.
Skriv en kommentar
Tvillinger hjælper til forståelsen af leukæmi Ved at sammenholde enæggede tvillingers DNA er en gruppe forskere fra Aarhus Universitetshospital kommet tættere på at forstå hvilke gener, der er ansvarlige for udviklingen af leukæmi hos ældre patienter.
Skriv en kommentar