Videnskabsjournalist Niel-Bjørn Albinus er veteran, når det gælder dækning af videnskabelige kongresser. Lige nu dækker han den store astma/allergi-kongres EAACI i Lissabon.

Få alle nyheder fra den store EAACI-kongres i Lissabon

I morgen åbner den store astma/allergi-kongres EAACI i Lissabon. Dagens Medicin er på plads sammen med 8.000-9.000 læger fra hele verden i Lisbon Exhibition and Congress Centre i den nordøstlige del af Portugals hovedstad.

Fra det store messecenter vil videnskabsjournalist Niels-Bjørn Albinus rapportere om de mest spændende, nye forskningsresultater og andre nyheder fra indsatsen mod astma og allergi, og artiklerne bliver udsendt i et dagligt nyhedsbrev under hele kongressen.

Dagens Medicin satser især på at berette om gennembrudsforskning, ligesom vi opsøger en række danske eksperter, som udlægger resultaterne af egen eller andres forskning, som den præsenteres på kongressen.

Vi vil have et særligt øje for kongressens store temaer, herunder præcisionsmedicin og det fortsatte forskning i og udvikling af ny diagnostik og biomarkører, som kan sikre det fortsat stigende antal personer med allergier og astma den bedst mulige medicinske behandling.

Vi vil også skrive om kongressens fokus på den fortsatte kortlægning af det menneskelige genom og af allergenernes struktur, som er en forudsætning for at sikre en bedre forståelse af allergiske- og immunforsvarssygdomme.

I det første nyhedsbrev – som udsendes lørdag –  fortæller vi om en række danske astma- og allergieksperters forventninger til EAACI. Derefter udsender vi et nyhedsbrev hver af de følgende dage omkring kl. 18.

Hele materialet samles i en særlig sektion på vores hjemmeside, som i det kommende halve år kan anvendes som reference for alle interesserede læger.

Nicolai Döllner

Chefredaktør

Dagens Medicin

Skriv kommentar