1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres sygehuse/afdelinger? Medicin: Vores 18 basislægeuddannelsesforløb består af seks mdr. intern medicin, hvor der arbejdes både i det fælles akut medicinske modtageafsnit og i specialeafdeling/ambulatorium. Efterfølgende kombineres med enten seks mdr. almen medicin eller psykiatri. Neurologi: Et basislægeuddannselsesforløb med seks mdr. intern medicin, hvor der arbejdes både i det fælles akut medicinske modtageafsnit og i stamafdeling/ambulatorium. Ortopædkirurgi: Seks kliniske basislægestillinger seks mdr. med efterfølgende seks mdr. i almen praksis. Kirurgi: Fem til seks kliniske basislægestillinger seks mdr. med efterfølgende seks...

FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
Rykkede familien op for at tage hoveduddannelse i Hjørring Sammen med sin familie flyttede læge Carsten Ulrich Strømmen i sommer fra Københavnsområdet til Vendsyssel, for at han kunne tage sin hoveduddannelse som ortopædkirurg. »Det er fremragende og lærerigt at være i Nordjylland,« siger han.
Skriv en kommentarVidereuddannelse: COVID-19 har kostet på kvalitet, kurser og kammeratskab Fra omkalfatring af uddannelsesforløb, over nye former for læring, til et radikalt ændret socialt miljø for læger i videreuddannelse. COVID-19-epidemien har skabt markante ændringer i den måde, som læger bliver til speciallæger på.
Skriv en kommentar
Hjertelæge: Hvorfor skal der stadig være to meter mellem vaccinerede læger? Efterhånden som frontpersonalet på hospitalerne vaccineres, skulle man tro, at der kunne slækkes på coronarestriktionerne, men nej. Det går især udover læger under uddannelse, mener overlæge.
Skriv en kommentar
Formand for uddannelsesudvalg: Det handler om kompetencerne Cæcilie Trier Sønderskov har to kasketter på. Udover selv at være i gang med sin hoveduddannelse i pædiatri på Holbæk Sygehus, er hun også formand for Uddannelsesudvalget i Yngre Læger. Især i den sidste rolle er hun bekymret for coronatidens videreuddannelse.
Skriv en kommentar
»Vi har længe kigget på, hvad der ikke må gå galt, og det skal vi fortsat. Men hvad har vi fået foræret?« Som sekretariatschef i Videreuddannelsesregion Nord har Mads Skipper stået midt i coronastormens konsekvenser for læger i videreuddannelse. Her fortæller han om, hvordan han og kollegerne i starten mest var optaget af brandslukning, men at spørgsmålet om, hvad man i uddannelsessammenhæng kan lære af pandemien, nu har meldt sig.
Skriv en kommentar
Fra håndholdte dispensationer til ny medicinsk pædagogik Sundhedsstyrelsen har været dybt involveret i håndteringen af coronakrisen. Både med hensyn til at få uddannelseslægerne helskindet gennem deres forløb, men også som ansvarlig for en række af de kurser, lægerne skal bestå, forklarer overlæge Claus Malta Nielsen.
Skriv en kommentar
Det forsømte coronaforår Coronapandemiens ankomst i foråret risikerede at gå hårdt ud over uddannelseslægerne i almen praksis. Mange har fået deres ophold i sektoren udsat eller beskåret. Ingen bliver dog forsinket i deres uddannelsesforløb, men der er stadig et efterslæb at indhente.
Skriv en kommentarNy KBU-model skal få flere læger til Færøerne Sundhedsministeren vil oprette en ny særordning for færøske KBU-læger, der giver dem et forspring i KBU-ordningen, og som på sigt skal sikre bedre lægedækning på øerne.
Skriv en kommentar
Læger: KBU er ikke et rekrutteringsværktøj Hvis den kliniske basisuddannelse skal forlænges, som flere lægefaglige direktører anbefaler, skal det ikke ske som led i en rekrutteringsstrategi, mener Lægeforeningens formand for uddannelse og forskning og PLO-bestyrelsesmedlem.
Skriv en kommentar
Ét år efter skandalen: Milena Penkowa på vej i klinikken Ét år er gået, siden billedet af Milena Penkowas som en af Danmarks absolutte forskerstjerner krakelerede. Nu vil den tidligere topforsker genstarte karrieren, og det kræver et 12 måneders ophold på en medicinsk og en kirurgisk afdeling.
Skriv en kommentar