I løbet af sommeren rejser tre overlæger fra Afdeling Q – Afdeling for Depression og Angst på Risskov Psykiatrisk Hospital. Dermed mangler afdelingen ni overlæger, skriver DR. Lægeflugten begyndte i september forrige år, og en af dem, der siger stop nu, er overlæge Elisabeth Tehrani. Hun har sagt op efter 27 år som psykiater og forklarer sin afgang med, at arbejdsmiljøet er for dårligt, og at antallet af patienter er steget i takt med lægernes opsigelser. »Jeg har normalt et...
Fire ud af fem læger i Risskovs voksenpsykiatri føler sig etisk belastet Vagtarbejdet i voksenpsykiatrien i Riiskov er af en sådan karakter, at 31 ud af 38 læger føler sig etisk belastet af det, viser intern undersøgelse. »Undersøgelsen viser tydeligt, hvor der er behov for at gøre en indsats,« siger lægefaglig direktør.
Skriv en kommentar
Politiet rykker oftere ud til Psykiatrisk Hospital i Risskov Psykiatrisk Hospital i Risskov har haft fem gange så mange politianmeldelser i 2017 i forhold til året forinden. Formand for regionens psykiatri- og socialudvalg ser det som udtryk for højere sikkerhed.
Skriv en kommentarPsykiatrien i Region Sjælland vil flytte og fyre ansatte Psykiatrien i Region Sjælland skal finde 23 mio. kr. på budgettet. Ledelsen ønsker derfor at flytte rundt på en række læger, sygeplejersker, plejere og sekretærer. FOA frygter, det vil få mange til at søge væk og gøre det sværere at rekruttere.
Skriv en kommentar
Psykiatridirektør: Udvikling kræver omprioritering Omplacering eller opsigelse af ansatte i psykiatrien i Region Sjælland skal skabe plads til, at virksomheden kan udvikle sig. Det siger psykiatridirektør Michael Werchmeister.
Skriv en kommentarTillidsmand på psykiatrisk hospital: Dialogmøde bliver til krisemøde Psykiatri- og socialudvalget i Region Midtjylland har indkaldt alle ansatte ved Psykiatrisk Hospital Risskov til et dialogmøde. Men de ansatte insisterer på at snakke om problemer med arbejdsmiljø og sikkerhed, siger overlægernes tillidsmand.
Skriv en kommentar
Den første danskuddannede akutlæge: Drømmen om akutmedicin fik hende til at skifte fag For mere end 15 år siden faldt Larissa Callesen for det akutmedicinske speciale, søgte ind på lægestudiet og bliver nu den første danskuddannede læge. Et valg hun aldrig har fortrudt.
Skriv en kommentar
Seniorer vil bevare tilknytning til arbejdsmarkedet: »Man er jo læge hele livet« De store efterkrigsårgange er begyndt at gå på pension, men mange vil gerne beholde en vis tilknytning til arbejdslivet. Men hvordan? De lægelige foreninger har laserfokus på tilbagetrækning og fastholdelse af de ældste medarbejdere. Det gælder også pensionistlægernes egen forening.
1 kommentar
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentar
Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Frygt for repressalier får mange læger til at lægge bånd på sig selv og undlade at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse, som Dagens Medicin står bag. Det er særligt kritisk i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under stort pres, lyder det fra professor i sundhedsledelse.
Skriv en kommentar
Formænd bekymret over ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed Flere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritiske forhold. Det er bekymrende, lyder det fra både Overlægeforeningen og Yngre Læger, som peger på bedre ledelse, hvis tingene skal ændres.
Skriv en kommentarJuraprofessor: Offentligt ansattes ytringsfrihed rækker langt Mere end halvdelen af de adspurgte læger i Dagens Medicins undersøgelse om ytringsfrihed ved ikke, om deres arbejdsplads har klare regler for, om man må ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Men reglerne er faktisk simple, fortæller juraprofessor.
Skriv en kommentar