Meget vand er løbet under broen siden det nu nedlagte Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin senest opdaterede behandlingsvejledningen til myelomatose tilbage i 2016 – f.eks. er lægemidlet Ninlaro (ixazomib) blevet godkendt i EMA, mens flere allerede godkendte lægemidler som Darzalex (daratumumab) og Kyprolis (carfilzomib) har fået udvidet deres indikationer. Medicinrådet har derfor besluttet at lave en ny vejledning, der skal medtage de nye lægemidler og indikationer og sikre en ensartet brug af alle godkendte lægemidler. At Medicinrådet vælger at...

VIDEO: Daratumumab halverer risikoen for progression ved smoldering myelomatose Professor Meletios Dimopoulos fra National and Kapodistrian University of Athens School of Medicine fortæller om nye interessante resultater med behandling af patienter med højrisiko smoldering myelomatose med daratumumab.
Skriv en kommentar
Stort nordisk studie: Gode resultater med MRD-guidet behandling med venetoclax, lenalidomid og rituximab ved MCL Et stort nordisk studie viser, at man med fordel kan lade målinger af minimal sygdomsrest guide behandlingen af patienter med mantle celle lymfom. Det kan både gavne sundhedsvæsenets økonomi og patienternes bivirkningsbyrde, ligesom det er muligt at stoppe og genoptage behandling, hvis man lader minimal restsygdom være behandlingsvejledende, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Første myelomatose-patient behandlet med CAR-T i Danmark Onsdag 25. oktober har læger på Odense Universitetshospital behandlet den første danske patient med myelomatose med CAR-T-celleterapien ciltacel (Carvykti). Både Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet har fået akkreditering til i forsøgsøjemed at behandle patienter med myelomatose med denne potentielt set revolutionerende behandling.
Skriv en kommentar
Myelomatose: Lovende takter for muligt alternativ til vedligeholdelsesbehandling Nyt dansk studie peger på, at lenalidomid måske kan være truet på tronen som den foretrukne vedligeholdelsesbehandling til patienter med myelomatose. Ixazomib, der allerede er godkendt til behandling af aktiv myelomatose, er i studier vist effektiv som vedligeholdelsesbehandling, og nu tyder nye resultater på, at det måske også kan virke styrkende på knoglerne. Det er lovende første takter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Store forventninger til de kommende års behandlinger mod myelomatose Klinisk professor Niels Abildgaard er særdeles positiv på patienternes vegne, når det kommer til de behandlinger mod myelomatose, som formentlig kommer ind på markedet inden for de kommende år.
Skriv en kommentar
Stor kortlægning: Kan få betydning for screening efter forstadier til myelomatose i hele verden Forskere fra Island har lavet en enorm undersøgelse af tilstedeværelsen af forstadier til myelomatose i hele den islandske befolkning over 40 år. Resultatet af studiet kan få betydning for screening efter forstadier til myelomatose i hele verden, samt hvordan man skal gå til behandling af forstadier til den hæmatologiske kræftsygdom, siger en af forskerne bag studiet.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentar
Ung forsker fra AU modtager bevilling til forskningsprojekt om knoglemarvskræft Postdoc Marta Diaz del Castillo fra Aarhus Universitetshospital modtager 1 mio. kr. fra NEYE Fonden til et forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan man kan bremse udviklingen af knoglemarvskræft.
Skriv en kommentar