Penge til indførelse af teknologi til diagnostik og vurdering af behandlingseffekt. Bedre vilkår for klinisk kræftforskning. Politikere, der har mod og m/k-hjerte til at tage ansvaret for befolkningens sundhed. Det er nogle af ønskerne til den kommende Kræftplan IV fra de lægevidenskabelige selskaber. Regionernes formand Bent Hansen har på egne vegne – og indirekte også på radiologernes – llerede gjort opmærksom på, at en stor del af regionernes scannere er ved at være udtjent »og derfor ikke effektivt og kvalitetssikkert...
Penge til ny teknologi, bedre registrering af behandlingseffekt, tid til forskning
Kræfteksperternes store ønske til kræftplan IV: Skab sammenhæng Fem fagligt bredt sammensatte arbejdsgrupper bidrager til Sundhedsstyrelsens faglige forarbejde til Kræftplan IV. Og selv om gruppernes anbefalinger peger i mange retninger, går nogle elementer igen på tværs af grupperne.
Skriv en kommentar
Her er konturerne af kræftplan IV ANALYSE: Kræftplan IV rummer ikke store visioner, men ligner et opsamlingsheat, der skal lappe hullerne i de tidligere planer. Dagens Medicin har fået aktindsigt i det faglige oplæg.
Skriv en kommentar
Hun kører 152 km for at møde patienterne En ny ordning vil gøre det nemmere at være patient i et af Danmarks yderområder. I Lollands kommune får patienter med hæmatologiske sygdomme tilbudt besøg hos speciallæge på Nakskovs Sundhedscenter i stedet for at skulle tage til Roskilde.
Skriv en kommentar
Patienter udsættes for unødig stråling En ny radiologisk database skal forebygge overflødige undersøgelser, der kan være skyld i stråleinduceret kræft.
Skriv en kommentarUndervisning til praksislæger øger deres evne til at spotte kræftpatienter Praktiserende læger, der får et kort opdateringskursus i symptomer på lungekræft, sender betydeligt flere patienter videre til CT-scanning, i forhold til de praktiserende læger, der ikke får uddannelsen.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar