Syv overlæger kritiserer i Dagens Medicin nr. 5/2017 mig og andre læger for at komme med ‘absurde’ påstande om, at behandlingsvalg bestemmes af økonomi. Chefredaktør Nicolai Döllner følger op i en leder, hvor jeg beskyldes for at mistænkeliggøre landets læger. Kritikken, der tager afsæt i en artikel i Weekendavisen og et indslag i TV-Avisen 24. februar, holder ikke. Jeg har på intet tidspunkt anklaget læger for ikke at have patienters ve og vel for øje. Tvært-imod understregede jeg adskillige gange...
Kræftens Bekæmpelse vildleder Vi bør holde op med at screene for brystkræft – vi har brugt milliarder på noget, der skader befolkningen. Det er også på tide, at Kræftens Bekæmpelse begynder at oplyse redeligt om mammografiscreening
Skriv en kommentarPLO var tidligt ude at advare om lægemangel Det er en alternativ sandhed, at PLO i tide burde have løst lægedækningen. PLO og andre har op gennem 1990'erne advaret om, at det lave indtag af studerende ville skabe lægemangel fra midten af 1990’erne
Skriv en kommentar
Lægesekretærers rolle i digitaliseringen overses Det er forkert at tro, at lægesekretærer ‘blot’ skriver lægers diktater, tager telefonen og viser patienter vej. De er derimod blevet sundheds-IT-medarbejdere, som vedligeholder og skaber orden i stor mængder data og er vigtige for kvalitet og samarbejde på tværs
Skriv en kommentarKjeld Møller Pedersens karaktermord Voldsom retorik om værdibaseret ledelse skæmmer debatten
1 kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar