Dagens Medicin: Det oprindelige udgangspunkt var, at man ville indføre en lovpligtig, obligatorisk registrering af tatovører. Hvornår og hvorfor gik man væk fra denne idé? Astrig Krag: Tatoveringer er i dag blevet allemandseje – rigtig mange danskere vælger at få en tatovering. Alligevel har der aldrig været nogen regulering af erhvervet, men det mener jeg, der er behov for. Den ordning, som regeringen fremsætter til januar, er resultatet af politiske drøftelser på tværs af Folketingets partier. Med den nye ordning...

Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed bekymrer patientorganisationer Mere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritisable forhold. Det er dårligt nyt for patientsikkerheden, mener Kræftens Bekæmpelse og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
VOXPOP: ‘Håb’ giver internationalt genklang på sundhedskonference i Bella Centeret På den internationale sundhedskonference ‘International Forum on Quality and Safety in Healthcare’ i Bella Center er programmet fyldt med taler og workshops om alt fra patientsikkerhed til bæredygtighed. Men hvilke oplæg har gjort størst indtryk på de fremmødte? Det har Dagens Medicin spurgt dem om.
Skriv en kommentar
Ny teknologi rummer både muligheder og udfordringer for patientsikkerheden I en session på ‘International Forum on Quality and Safety in Healthcare’, der afholdes i København, blev der sat fokus på fordele og ulemper ved brug af ny teknologi til at hjælpe et trængt sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Løhde, Trane Nørby eller Heunicke? Denne sundhedsminister har klaret sig bedst på Magtens top100 Gennem de seneste ti år har den siddende sundhedsministers position på Magtlisten ligget nogenlunde stabil, men specielt én har klaret sig bedre end de andre.
1 kommentar
For de fleste var sterilisation den eneste vej væk En ny rapport sætter fokus på overgreb og svigt af tusinder af børn og voksne, som var anbragt under sær- og åndssvageforsorgen i det meste af det 20. århundrede. Dengang kom samfundets tarv før individets, og overlægerne havde stor magt, forklarer historieprofessor Poul Duedahl, der er en af forfatterne bag rapporten.
Skriv en kommentar
»Det generer mig ikke, hvis jeg har trådt nogle ledelser og STPS over tæerne« Torben Mogensen og Beth Lilja satte i kronikken ‘Vi har fejlet big time’ i Dagens Medicin tilbage i januar spørgsmålstegn ved patientsikkerhedsarbejdet på hospitalerne, som de mener er kørt helt af sporet. Kronikken fik flere førende patientsikkerhedsarbejdere til at reagere. Her svarer de to forhenværende vicehospitalsdirektører på kritikken.
1 kommentar
Socialpædagoger: Kommunerne er i dag ikke gearet til at gribe patienter fra behandlingspsykiatrien Hver tredje person med skizofrenidiagnose bliver genindlagt inden 30 dage efter at være blevet udskrevet fra behandlingspsykiatrien. Kommunerne er for nuværende ikke i stand til at gribe patienterne, som ofte ikke er færdigbehandlede, når de bliver udskrevet, lyder det fra Socialpædagogernes Landsforbund. Både kommunerne og regeringen ser behov for indgriben.
Skriv en kommentar