Region Hovedstaden har bevilget 12,8 mio. kr. til indkøb af en ny robot, der skal øge sikkerheden omkring produktionen af kemokure til kræftpatienter. I dag bliver kemokurene blandt manuelt og lokalt på tre af regionens sygehuse, men arbejdet er forbundet med en vis risiko, da flere af stofferne er giftige, og da arbejdet samtidig består af mange ensidige bevægelser i sterile rum, slider det hårdt på kroppen. »Det manuelle arbejde foregår i dag i sikkerhedsbænke, hvor medarbejderen har armene inde i et...

Center for partikelterapi klar til at modtage patienter fra hele landet Aarhus Universitetshospital har stort set alle samarbejdsaftaler om partikelterapi på plads. Dansk Center for Partikelterapi er dermed klar til at tilbyde behandling til efteråret.
Skriv en kommentar
Tre ud af fire lægespecialer bruger genetiske analyser 29 af de 38 lægefaglige specialer benytter sig i dag af genetiske analyser, viser en opgørelse fra Danske Regioner.
Skriv en kommentar
Klinisk test for tidlig pancreascancer rykker tættere på Muligheden for at gøre brug af en test, som kan identificere patienter med tidlige stadier af pancreascancer, rykker nærmere. Et længerevarende samarbejde mellem forskere fra Lund Universitet, forskere på Herlev Hospital og det svenske firma Immunovia ligger til grund for udviklingen af testen, som Immunovia håber at få CE-godkendt i løbet af 2018.
Skriv en kommentar
Ny kræftforskning udvikler teknologi til skånsom behandling Næstved Sygehus begynder på nyt projekt, hvor kræftpatienter skal opleve hurtigere og mere skånsom behandling med ny teknologi
Skriv en kommentar
Nordens første partikelkanon er klar til at behandle kræftpatienter Efter 10 års tilløb er den offentligt drevne Skandionklinikken i Uppsala til august klar til at behandle med partikelterapi. Danske patienter vil fremover kunne tage til Sverige frem for at rejse til USA for at blive behandlet med partikelterapi.
Skriv en kommentar
Avanceret MR forbedrer diagnostik af prostatakræft Fra at have haft en rolle til at undersøge, om prostatakræft har spredt sig til andre organer eller knogler, er brugen af MR-scanninger i forbindelse med prostatakræft nu ved at ændre sig radikalt.
Skriv en kommentarHovedstaden bruger 146 mio. kr. på nyt medico-udstyr Region Hovedstaden vil anskaffe medicoteknisk udstyr for 146 mio. kr, som blandt andet skal nedsætte ventetiden for kræftpatienter i regionen.
Skriv en kommentar
Bent Hansen: Fonds-millioner til partikelkanon snart på plads Mens regeringen i aftes satte 275 mio. kr af til partikelkanonen i Aarhus, lover Region Midtjyllands formand Bent Hansen (S), at de resterende 375 mio. kr. fra private fonde snart er på vej.
Skriv en kommentar
Finanslov sikrer penge til center for stråleterapi Forlig om finansloven afsætter 275 mio. kr. til nationalt center for partikelterapi i Aarhus.
Skriv en kommentar
Region Sjælland udvider stråleterapien Stråleterapien på Næstved Sygehus øger kapaciteten og vil hjemtage patienter til behandling for flere forskellige kræftsygdomme.
Skriv en kommentarAstrid Krag forsvarer placering af partikelkanon Sundhedsministeren måtte i et samråd forsvare sig mod en lang række kritiske spørgsmål om økonomien ved det nye partikelcenter i Aarhus. De københavnske spidskandidater til regionsvalget giver dog ikke op og vil stadig forfølge sagen.
Skriv en kommentar