2.500 ansatte i Syddanmark skal træne akutarbejdet Alle læger, sygeplejersker, lægesekretærer og social- og sundhedsassistenter, der skal arbejde i de nye fælles akutmodtagelser (FAM) i Region Syddanmark, skal på efteruddannelse over de næste fire år.

Regionsrådet har bevilliget 12,5 mio. kr. til sætte gang i ni forskellige kurser, der skal kvalificere de ansatte til arbejdet i regionens fem fælles akutmodtagelser.

De speciallæger, der fremover får en funktion i akutmodtagelserne, skal f.eks. på et brush-up kursus i det akutte arbejde, og alle læger, sygeplejersker og lægesekretærer fra forskellige afdelinger skal på et to-dages kursus i teamtræning.

Behovet for efteruddannelse opstår, fordi de fælles akutmodtagelser skal organiseres anderledes end tidligere. Alle akutte patienter skal fremover ind ad samme dør på sygehuset, hvor de tidligt i forløbet skal tilses af ældre og erfarne speciallæger.

De endelige fysiske rammer for de fem syddanske akutmodtagelser vil først være klar i 2014, men allerede fra nytår vil der være etableret FAM’er på alle akutsygehusene i regionen.

De første kurser begynder i løbet af 2011 og Region Syddanmark forventer, at 2.500 medarbejdere har deltaget i efteruddannelseskurser i 2014.

Skriv kommentar