Forskere fra Københavns Universitet har for første gang vist, hvordan bakterier vokser direkte i lungerne hos patienter med cystisk fibrose. Det skriver Københavns Universitet på sin hjemmeside. Forskerne påviste også, at bakterievæksten ved kroniske lungeinfektioner hos patienter med cystisk fibrose (CF) blev standset eller bremset af immunceller. Forskerne opdagede, at immuncellerne opbrugte al ilten og hjalp med til at ‘kvæle’ bakterierne og fik dem dermed til at vokse meget langsommere. Resultaterne er netop blevet offentliggjort i tidsskriftet Infection and Immunity. Professor...

Nye behandlinger til tuberkulose og irritabel tarmsyndrom var blandt tophistorierne på andendagen af ESCMID Global ESCMID: Andendagen bød blandt andet på en ny cocktail til behandling af personer med irritabel tarmsyndrom, foruroligende tal for smitte med mæslinger og en immunstyrkende behandling til personer med tuberkulose.
Skriv en kommentarGennembrud i behandling af cystisk fibrose Ny forskning giver håb om, at lægerne bliver i stand til at hindre sygdomsudvikling hos næsten halvdelen af alle cystisk fibrosepatienter.
Skriv en kommentar
Lille studie med store perspektiver: Antistoffer gør problematisk lungebakterie harmløs Pseudomonas aeruginosa skaber problemer for folk med lungesygdom, herunder cystisk fibrose og KOL. Et nyt studie med personer med KOL viser, at antistoffer mod bakterien kan forhindre immunforsvaret i at overreagere og dermed mindske risikoen for KOL-forværringer.
Skriv en kommentar
Dette var de mest opsigtsvækkende danske bidrag til stor mikrobiologi- og infektionskongres ESCMID 2024 er slut, og vi ser tilbage på det, som de danske forskere bragte med til kongressen.
Skriv en kommentar
Forsker ser stort potentiale i at tracke virus i spildevand ESCMID: Siden coronapandemien har Statens Serum Institut overvåget dansk spildevand for COVID-19-virus. Overvågning af virus gennem spildevand rummer et enormt potentiale, men vi skal have det udbygget og også synkroniseret på tværs af landegrænser, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Klimaforandringer og antibiotikaresistens var i fokus på første dag af ESCMID Global ESCMID: Klimaforandringerne vil betyde, at milliarder af mennesker vil komme i risiko for malaria i fremtiden, samt at udviklingen af antibiotikaresistens vil ske hurtigere. Dette var nogle af nyhederne fra første dag på ESCMID Global.
Skriv en kommentar
Studie: Disse gener gør gruppe A streptokokker invasiv ESCMID: Forskere fra Statens Serum Institut har kortlagt, hvilke bakterielle gener der særligt spillede ind, da infektioner med gruppe A streptokokker blev invasive i den intense smittesæson forrige vinter.
Skriv en kommentar
Sådan går det danskere med dødelig lungeinfektion ESCMID: Lungeinfektioner med nontuberkuløse mykobakterier hører til sjældenhederne i Danmark, men flere og flere bliver smittet med bakterierne, som kan være svære at komme af med igen. Dansk forskningsresultat peger på et stort behov for nye behandlingsmuligheder til patientgruppen.
Skriv en kommentar
Danske bidrag på ESMO imponerer Danskere forskere havde kufferten fyldt med interessante forskningsresultater, da de tog til årets største kræftkongres på europæisk jord. Her kommer et overblik over de danske bidrag til ESMO. Heriblandt store medicinske forskningsresultater ved livmoderkræft og ved solide tumorer med HER2-mutation.
Skriv en kommentar
Så ringe har behandling af ekstrem resistent tuberkulose været de seneste 20 år Danske forskere har lavet en opgørelse over, hvordan det er gået flere end 10.000 personer smittet med særlig resistent tuberkulose, efter de i perioden fra 2005 og frem til 2021 har modtaget bivirkningstung antibiotikabehandling. Under halvdelen havde et succesfuldt behandlingsudfald, hvilket er på niveau med behandling i perioden før antibiotika, siger forsker.
Skriv en kommentarTophistorier fra ERS: Slim kan blive vigtig biomarkør ved ved bronkiektasi og luftforurening har betydning for babyers vægt Farven på slim kan fortælle noget om graden af inflammation i lungerne hos patienter med bronkiektasi, og så føder mødre mindre babyer, hvis de har været udsat for luftforurening. Grønne området i lokalmiljøet giver dog større babyer. Det er nogle af årets tophistorier på lungekongressen ERS.
Skriv en kommentar