‘Odense, 21. januar 2018, Åbent brev til STPS: Mistillidsvotum fra 9.037 læger samt 175 kommende læger (stud.med) landet over. Kære Anne-Marie Vangsted, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, Med dette åbne brev ønsker 9.037 læger samt 175 kommende læger landet over at overbringe dig som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) et klart mistillidsvotum over styrelsens aktuelle linje og fremfærd. Baggrunden er følgende: 1) Svendborgsagen: STPS har vedholdende insisteret på placering af et juridisk individuelt ansvar hos de implicerede læger, selvom...

Odense-læger: Rørbæks forsømmelser ligner dem, Svendborg-lægen blev dømt for Den oprørske læge Kristian Rørbæk Madsen og flere af hans mest markante kolleger skærper nu deres udlægning af begivenhederne på den vagt, som styrelsesdirektør Anne-Marie Vangsted fulgte. Rørbæk begik op imod 4.500 ulovligheder, hvoraf de fleste minder om dem, Svendborg-lægen blev dømt for, siger de nu.
9 kommentarer
Triptaner er bedst til anfaldsbehandling, viser stort migrænestudie Et nyt stort studie med danske forskere i spidsen har sammenlignet effekten af lægemidler mod migræneanfald. Fire triptaner er særligt effektive og ifølge forskerne bør studiet føre til ændringer i behandlingen af migræne.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Opdagelsesrejsende med kurs mod et grønnere sundhedsvæsen Det tager tid at styre en supertanker som sundhedsvæsenet i en mere bæredygtig retning. Det ved Susanne Backer, chefkonsulent i cirkulær økonomi i Region Midtjylland, alt om. Siden 2016 har hun været med til at sætte kursen for sundhedsvæsenets rejse mod en grønnere fremtid, og selvom det går langsomt, er kursen den rigtige.
Skriv en kommentar
Den første danskuddannede akutlæge: Drømmen om akutmedicin fik hende til at skifte fag For mere end 15 år siden faldt Larissa Callesen for det akutmedicinske speciale, søgte ind på lægestudiet og bliver nu den første danskuddannede læge. Et valg hun aldrig har fortrudt.
Skriv en kommentar
Region Sjælland får selvstændig karkirurgisk afdeling Karkirurgien i Region Sjælland udskilles fra kardiologisk afdeling i Roskilde. Ønsket er bl.a. at hjemtage behandlinger fra naboregionerne og at styrke samarbejdet med almen praksis om patientforløbene.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Thomas Berthou fandt balancen på Færøerne Kort transporttid, afslappet kultur og en fantastisk hjælpsomhed var, hvad familien Berthou mødte, da de flyttede til Klaksvik på Færøerne. »Vi flytter ikke tilbage til Danmark,« siger Thomas Berthou, speciallæge i almen medicin.
3 kommentarer
PLO på Færøerne: Mangel på kommunelæger rammer patienter 12-timers arbejdsdage og stressende vagtskemaer. Det er den typiske hverdag for kommunelægerne – de praktiserende læger på Færøerne. Øg normeringerne, og uddan flere unge læger i almen medicin, foreslår Marjus Dam, formand for PLO på Færøerne.
Skriv en kommentar
Dansk topforsker: Sovepiller ødelægger søvnen og hukommelsen Det er en rigtig dårlig idé at give ældre personer sovemedicin, da det kan gå ud over deres hukommelse og måske også bidrage til udvikling af demens, viser dansk forskning. Der er behov for udvikling af helt nye typer af sovemedicin, der ikke piller ved funktionen af noradrenalin i løbet af natten, siger læge og hjerneforsker.
Skriv en kommentarLedende overlæge mener, berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, det er også gavnligt for økonomien.
Skriv en kommentar